Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
0°C
-1°C
JUTRI
2°C
-1°C

Velik črta - regijsko predavanje ob 6. tematski državni razstavi

3152
Predavatelji in mentorji: Janez Zalaznik, akademski slikar
Regijsko predavanje organizira JSKD OI Trebnje v sodelovanju z izpostavami koordinacije JSKD Dolenjska, Bela krajina in Posavje.
Predavanje je namenjeno kot pomoč za lažje in kvalitetnejše ustvarjanje na razpisano temo 6. tematske državne razstave 2017. Izbrana tema ustvarjalcem nudi izziv, ki lahko razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja.
Predavanje bo dodatno osvetlilo razpisano temo.

KJE: v Trebnjem, dvorana STIK Trebnje (nekdanji DM),
vhod ob vhodu v Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje
KDAJ: v Tednu ljubiteljske kulture, 15. maja 2017, ob 18. uri
UVOD: Vsi udeleženci predavanja, njihovi spremljevalci in zainteresirana javnost ste pred predavanjem, ob 17. uri, vabljeni na voden ogled Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.
KDO: Predavanje je prvenstveno namenjeno umetnikom, ki bodo sodelovali na Regijski tematski razstavi, vendar ste vabljeni tudi vsi ostali, ki bi želeli poglobiti poznavanje razpisane teme.

PREDAVATELJ: Janez Zalaznik, akademski slikar

VSEBINA PREDAVANJA: V prvem delu predavanja se bodo udeleženci seznanili z likovno teorijo črte kot enega od osnovnih gradnikov likovne kompozicije. Predavatelj bo opredelil kaj je črta, predstavil različne tipe črt, materiale s katerimi lahko oblikujemo črto, izraznost črte, zgodovino izražanja s črtami in predstavil načine uporabe črte s primeri iz likovne zgodovine. Govoril bo tudi o liniji v kiparstvu in v fotografiji.
V drugem delu bo poudarek na uporabi črte na velikem slikovnem formatu. Možnosti linearnega izražanja na velikem formatu bo ilustrirano s primeri. Poudarek bo na razliki med risanjem iz zapestja, iz rame in z gibanjem celotnega telesa.
Predavanju bo sledil pogovor ob morebitnih vprašanjih.

O PREDAVATELJU:
Janez Zalaznik, akad. slikar, rojen 1963 v Ljubljani, kjer se je po končani gimnaziji leta 1981 vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo in leta 1987 diplomiral pri prof. Janezu Berniku. Od tega leta deluje kot samostojni kulturni delavec na področjih slikarstva, grafičnega oblikovanja, likovne publicistike in pedagogike. Je član DSLU od 1987, mednarodnega združenja Art Beyond Borders od 1999, od 2001 pa tudi član Mednarodnega združenja ustvarjalcev na področju računalniške grafike IACG.

OBSEG PREDAVANJA: 2 šolski uri
KOTIZACIJA: Voden ogled Galerije likovnih samorastnikov Trebnje in udeležba na predavanju sta brezplačna. Obvezna je prijava na predavanje.
ROK PRIJAVE: ponedeljek, 8. maj 2017
PRIJAVA: elektronska prijava preko povezave v priloženem razpisu
ali po pošti, preko priložene prijavnice, na naslov naše izpostave. Prav tako smo za dodatne informacije na voljo na sedežu izpostave oz. na številki 07 348 12 50 ali preko e-pošte oi.trebnje@jskd.si.

REGIJSKA TEMATSKA RAZSTAVA
Organizatorica letošnje tematske regijske razstave VELIKA ČRTA za območje Dolenjske, Bele krajine in Posavja je JSKD OI Krško. Odprtje razstave bo 25. oktobra 2017 v Dvorani v parku v Krškem.

Rok prijave: 1. september 2017. O vseh ostalih pomembnih zadevah boste pravočasno obveščeni.
Razpis za regijsko tematsko razstavo in prijavnico najdete na naši spletni strani
https://www.jskd.si/likovna-dejavnost/prireditve/tematska_17_crta/uvod_tematska_17.htm

Vabljeni k prijavi na predavanje in k sodelovanju na Regijski tematski razstavi!


Strokovno vodstvo: Janez Zalaznik, akademski slikar
Ime in priimek kontaktne osebe: Mojca FEMEC, 07 348 12 50 ali preko e-pošte oi.trebnje@jskd.si

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!