Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
30°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C

Predstava ob Letu kulture Temeniške in Mirnske doline 2017: Anica in grozovitež

4000
Vstopnina: Vstop prost
Vstop prost. Primerno za 6+.

Gledališka predstava za otroke »ANICA IN GROZOVITEŽ«

Zanimiva, napeta in poučna zgodba Dese Muck, ki so jo mladi bralci petkrat izbrali za nagrado MOJA NAJLJUBŠA KNJIGA,  sedaj prihaja kot gledališka predstava.

Dve nadarjeni mladi igralki pričarata čarobno vzdušje zgodbe, prežete s prepiri, tesnobo in sestrsko ljubeznijo, ki ju doživita 8 letna Anica in njena 12 letna sestra Mojca, ko prvič ostaneta zvečer sami doma. Namesto, da bi ubogali starša, storita prav tisto, kar ne bi smeli in si zavrtita grozljivko.  Nato pa med nevihto zmanjka elektrike in nekdo potrka na vrata…Kazen je najboljša možna, saj nastane v njuni domišljiji.

besedilo Desa Muck, režija Zala Sajko, igrata Eva Stražar in Lea Cok,

 trajanje 35 minut,

primerno za otroke 6+.

produkcija Založba Muck BlažinaDesa Muck o predstavi (za revijo Zvezda): 
"Predstava ANICA IN GROZOVITEŽ z občutkom preigrava otrokove strahove, tako da je malemu gledalcu lažje, ko vidi, da imajo vsi otroci podobne. Predvsem pa se ukvarja z odnosi med mlajšimi brati in sestrami in vsakdanjih problemih, ki jih prinašajo. Odzivi malčkov so dokazali, da smo jih v teh točkah zadeli v živo. Veliko so se smejali, bili tudi tiho kot miške, kadar je bilo malo bolj napeto, sem pa tudi opazila kako nostalgično solzico, ampak zgolj v očeh odraslih spremljevalcev. Glede na to, da otroci še vedno tako radi berejo Anice, sem prepričana, da jim bo tudi gledališka predstava všeč "

V uvodu bo svoje delo in sebe predstavila Desa Muck.

Po predstavi boste imeli možnost nakupa njenih del z avtogramom.

Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Trebnje, Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje, T: 07/ 348 12 50, M: 031 472 919, E-pošta: .

Program v okviru projekta Leto kulture Temeniške in Mirnske doline 2017 sofinancira Občina Trebnje.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi