Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
18°C
10°C
JUTRI
17°C
7°C

Festival Dojiva se

Kontaktni podatki organiztorja: 031/770-979.
Vstopnina: Vstop prost

Festival Dojiva se letos v Trebnjem že drugič

 

V avgustu obeležujemo svetovni teden dojenja. Med 1. in 7. avgustom 2021 se bo v Sloveniji odvijal 8. festival Dojiva se. Letos že drugič tudi v Trebnjem.

V okviru festivala bodo posneti podkasti – pogovori o dojenju z mamicami, ki imajo različne izkušnje z dojenjem. Na Facebook strani Festival Dojiva se in Instagram profilu Dojiva se bomo dnevno spoznavali mite in zanimivosti o dojenju, zato vabljeni, da nas spremljate in pridobite nova znanja, se malo nasmejite in začudite.

Med 1.  in 6. avgustom 2021 bodo na spletu potekala brezplačna predavanja na temo dojenja in starševstva. Teden dojenja bo obeležila tudi Knjižnica Pavla Golie Trebnje, ki bo v tem času izpostavila knjige na temo dojenja, starševstva, nosečnosti.

V soboto, 7. avgusta 2021, bo ob zaključku festivala Dojiva se v 22 krajih po Sloveniji istočasno potekalo sproščeno druženje mamic, očetov in otrok, z namenom ustvariti mirno, sproščeno in podporno okolje za starše.  

V Trebnjem bo dogodek potekal v Parku FORMA VIVA pri knjižnici od 9. -13. ure.

Festival vsako leto pospremi tudi izdaja vodnika po nosečnosti in starševstvu Zaupam si 2021, ki ga bo mogoče prevzeti na dan dogodka. V vodniku bo pester nabor strokovnih člankov o porodu, dojenju, vzgoji in prehrani.

Bistvo festivala je podpora mama mami. Ni pomembno, kako dolgo je ali bo mama dojila. Pomembna je podpora, saj si vsaka mama zasluži srčno in strokovno podporo v vseh trenutkih, ko jo potrebuje – ko otrok zvečer joka, ko ga čez dan pestijo krči ali ko misli, da morda nima dovolj mleka. Največ kar šteje, je prav podpora.

Vsaka mama je dobra mama – ne glede na to, koliko mleka je ali bo pri njej popil njen dojenček! 

Se vidimo na festivalu!

Obisk festivala je brezplačen.

Nataša Smolič in Katarina Miklavčič, soorganizatorki festivala

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi