Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
14°C
2°C
JUTRI
3°C
-8°C

Dokumentarni film Fenomen Bruno Gröning - po sledeh »čudežnega izcelitelja«

4115
Organizator: Krog prijateljev Bruna Gröninga

V 50-ih letih prejšnjega stoletja je Bruno Gröning (1906 - 1959), zaradi svojih nenavadnih izcelitev, izzval pozornost po vsem svetu. Že pomladi, leta 1949, je na tisoče ljudi prihajalo v Herford - Westfalia v Nemčiji. Jeseni istega leta je na Traberhof - Rosenheim vsak dan prihajalo do 30 000 ljudi. Ti ljudje so, dotolčeni zaradi vojne in odpisani od zdravnikov, imeli samo eno željo. Željo, da ozdravijo in da ostanejo brez bolečin in trpljenja. Bruno Gröning je to izvajal in jim s tem tudi pomagal.

 

»Neizceljivo ne obstaja- Bog je največji zdravnik« so bile besede Bruna Gröninga. Številni bolni so ozdraveli, hromi so shodili, slepi so spet videli…

 

Film Fenomen Bruno Gröning - po sledeh »čudežnega izcelitelja« prikazuje dramatične trenutke tistega časa in potuje po sledeh tega neobičajnega človeka. Ta dokumentarni film osvetljuje posamezne faze življenja Bruna Gröninga in njegovega delovanja. V ta namen je posneto okoli 70 ur filmskega materiala. Film ima 3 dele, vsak traja 93 minut in se ga predvaja z dvema odmoroma. Intervju je opravljen z več kot 80 pričami iz tega časa, prav tako pa so zbrani originalni dokumenti in posnetki iz vseh medijev.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!