Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
7°C
-3°C
JUTRI
1°C
-2°C

50 tabor bo še povečal številko 1100 umetnin

3095
Organizator: Galerija likovnih samorastnikov Trebnje
Deli

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje nestrpno pričakuje jubilejni, že 50. tabor, ki v njihov kraj privabi samorasle slikarje in kiparje z vsega sveta. Ti so v več desetletjih v zbirko darovali že več kot 1100 svojih del. Ob tem velikem prazniku v galeriji pripravljajo več dogodkov – od prenove stalne razstave, treh začasnih razstav, premierne predstavitve filma o Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, pa vse do različnih aktivnosti in programov, namenjenih vsem, ki so v lokalnem okolju povezani s kulturnim in umetniškim delovanjem.Kaj vse se bo dogajalo v letošnjem letu, ki so ga skupaj z župani Trebnjega in okolice razglasili za »Leto kulture Temeniške in Mirnske doline«, bodo v prostorih galerije (Goliev trg 1, 8210 Trebnje) uradno predstavili v torek, 24. januarja 2017, ob 11. uri

Na novinarski konferenci bodo:

  • Patricija Pavlič, direktorica CIK Trebnje,
  • Alojzij Kastelic, župan občine Trebnje,
  • Anton Maver, župan občine Mokronog-Trebelno.

Na dan novinarske konference se bo začel tudi poseben projekt »Vsak všeček šteje«. V preddverju bodo odstrli pogled na posebno tablo – vsak, ki jih bo obiskal, se bo nanjo podpisal in s tem postal njihov prijatelj. In koliko prijateljev si želijo? Čim več. S tem projektom namreč poskušajo med ljudmi razširiti vest o pomembnem poslanstvu svoje galerije in tako vsakega Slovenca spodbuditi k njenemu obisku.

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje že več kot štiri desetletja deluje kot osrednja ustanova v Sloveniji za naivno umetnost, ki zbira, varuje, hrani, razstavlja in dokumentira naivno umetnost Slovenije in sveta. Glavno gonilo galerije so tako imenovani tabori, ki v Trebnje privabijo umetnike z vsega sveta. Po enotedenskem ustvarjanju svoje umetnine podarijo galeriji, ki tako hrani že več kot 1100 umetnin, ki jih je prispevalo 290 umetnikov iz več kot 40 držav.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!