Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
1°C
-1°C

18. mali tabor likovnih ustvarjalcev osnovnih šol Dolenjske, Posavja in Bele Krajine

3455
Tradicionalni mali likovni tabor bo letos potekal v občini Trebnje in bo posvečen 50. obletnici Tabora likovnih samorastnikov Trebnje. Leto 2017 so ob tem jubileju župani občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje razglasili za Leto kulture Temeniške in Mirnske doline.

O TABORU:

KDAJ: torek, 13. junija 2017, od 8.30 do 14. ure
KJE: v TREBNJEM
OPOZARJAMO NA NOVOST: Mali likovni tabor bomo začeli z zborom pri Knjižnici Pavla Golie v Trebnjem. V primeru slabega vremena bo Mali likovni tabor potekal v avli CIK Trebnje.
PODELITEV PRIZNANJ IN OTVORITEV RAZSTAVE: v Baragovi galeriji Trebnje,
v soboto, 17. junija 2017, ob 10. uri. Razstava del bo na ogled do 27. junija 2017.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 2 udeleženca druge in 2 udeleženca tretje triade z mentorjem.

TEMATIKA: Učenci bodo na mestu prisluhnili zgodbi izpod peresa Staneta Pečka, vsestranskega kulturnega ustvarjalca iz Mokronoga. Potem bo sledilo ustvarjanje, ki se bo navezovala na slišano zgodbo.

TEHNIKA: Tehnika ustvarjanja je prosta, izbira tehnike je prepuščena mentorju (strip, ilustracija; tuš, akvarel, barvica, itd.). Mentorji naj pred prihodom na Mali likovni tabor učence ustrezno pripravijo na izbrano tehniko in jih tudi med ustvarjanjem usmerjajo.

MATERIALI: Material za izbrano tehniko in podlage prinesejo udeleženci s seboj.
Organizator bo za ustvarjanje nudil skicirni ter risalni papir.

ODDAJA DEL: Učenci bodo dela oddali med 12. in 12.30. uro v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.

OGLED GALERIJE LIKOVNIH SAMORASTNIKOV TREBNJE in DRUŽENJE Z UMETNIKI:
Ogled Galerije likovnih samorastnikov Trebnje in druženje z umetniki bo potekalo med 12.30 in 13.20 uro.

PREHRANA: Udeleženci tabora bodo šolsko malico prinesli s seboj. Organizator bo med ustvarjanjem nudil brezalkoholne napitke in sadje. Po oddaji del in druženju z umetniki v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje bo organizator zagotovil kosilo.

PRIPOROČILA: Priporočamo, da mentorji in učenci s seboj prinesejo dodatne pripomočke za delo na prostem (zložljivi stol, podlago za sedenje na tleh). Oblačila naj bodo udobna. V primeru, da to tehnika zahteva, priporočamo zaščito oblačil.

MENTOR TABORA: Peter ŠKERL, ilustrator iz Dolenjskih Toplic
O mentorju: Peter Škerl je rojen 8. maja 1973. Po Akademiji za likovno umetnost, smer oblikovanje vizualnih komunikacij - pa vse do danes je za njim več kot 100 različnih izdaj, za katere je prispeval ilustracije. Ilustracije Petra Škerla najdemo v številnih učbenikih, slikanicah (Mladinska knjiga, DZS) in revijah (Ciciban, Cicido, Mavrica in Ognjišče). Leta 2002 je prejel posebno priznanje Hinka Smrekarja za mladega ustvarjalca za ilustracije iz knjige Kako postati deževnikar. Leta 2007 je prejel nagrado za najlepšo slovensko knjigo za otroke in mladino, ter leta 2008 za najlepšo izvirno slovensko slikanico za ilustracije iz knjige Klobuk gospoda Konstantina. Sodeloval je na slovenskih in mednarodnih bienalih: Bienale slovenske ilustracije (Ljubljana, 2002, 2004, 2006 in 2008), OBI (Japonska, 2004), Prvi in tretji hrvaški bienale ilustracije (Zagreb, 2006 in 2010), Blue book group (Iran, 2009). Poleg številnih nagrad, ki jih je prejel za svoje delo, je v letu 2012 na 10. Slovenskem bienalu ilustracije prejel izjemno cenjeno nagrado Hinka Smrekarja za ilustracije Močvirnikov avtorice Barbare Simoniti.
Knjiga Močvirniki se je uvrstila v izbor 250 najboljših knjig z vsega sveta (A Selection of International Children’s and Youth Literature), The White Ravens, München 2013. V letu 2013 je za izvirne ilustracije iz te iste knjige prejel še Levstikovo nagrado. Knjiga Močvirniki mu je prinesla nominacijo na častno listo IBBY v Mexico City. Nominacija za nagrado ALMA 2016.

PRIJAVE:
Rok za oddajo prijav je petek, 2. junij 2017, na priloženi prijavnici. Prijava je možna tudi preko e-prijavnice Prijava- 18. MLT

Prijavnice lahko pošljete na naslov JSKD Območna izpostava Trebnje, Kidričeva ulica 2,
8210 Trebnje ali po faksu na št.: 07 348 12 51 oz. po e-pošti: oi.trebnje@jskd.si.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 07 348 12 50, GSM 031 472 919 ali na e-naslovu oi.trebnje@jskd.si .

V pričakovanju vašega sodelovanja vas lepo pozdravljamo!
Mojca Femec, koordinatorka območne izpostave
Petra Zorn, samostojna strokovna delavka


Strokovno vodstvo: Peter Škerl

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!