Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

SEM LAHKO EDINSTVEN/A?

V petek, 16. marca 2018, smo se odpravili na Gimnazijo Velenje na predstavitev najboljših prispevkov ter podelitev priznanj in nagrad mladim ustvarjalcem literarnega natečaja Ustvarjajmo v tujem jeziku 2017/2018 z razpisano temo »Sem lahko edinstven/a?«.

Učenci in učenke so lahko ustvarjali v angleščini ali v nemščini. Nastale so pesmi, kratke zgodbe, stripi, skeči, pravljice, spisi, kratki filmi … Natečaj v angleščini je imel naslov »Embrace your uniqueness!« Z Osnovne šole Vransko-Tabor so prispevke ustvarili Tjaša Pečovnik, Neža Podbregar, Nastja Podgoršek Ferčec in Aleksej Macarol Vrabec iz 9. a ter Nives Podbregar iz 8. b. V Velenje nas je spremljala gospa Mojca Zavasnik.

Najprej smo poslušali oziroma si ogledali nagrajene prispevke, med njimi sta z naše šole bila Nastjin in Aleksejev. Iskrene čestitke obema! Sledil je srečelov, kjer smo vsi dobili različna super darila.

Po predstavitvah prispevkov je sledila sproščena delavnica z naravnim govorcem angleščine Benom Ashom. Z njim smo se pogovarjali o razlikah med slovenskimi in angleškimi običaji. Vsi smo se imeli lepo in upamo, da bo še kdo naslednje leto ustvarjal za ta natečaj.

 

Ana Pečovnik, 9. a

Osnovna šola Vransko-Tabor

Oglejte si tudi