Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Ovijmo drevesa v rožnate barve

Bliža se oktober, ki je že dolga leta zaznamovan z rožnato barvo. Rožnati oktober nas namreč opominja na raka dojk, ki je nevarna, a izredno ozdravljiva bolezen, če jo odkrijemo in začnemo zdraviti pravočasno.

Letos se bomo rožnatem oktobru poklonili na prav poseben način. Na pobudo Združenja Europa Donna smo se skupaj z Ljudsko univerzo Žalec UPI Žalec odločili, da bomo ustvarili rožnato pletenino, sestavljeno iz različnih pletenih kosov, ki jo bomo v počastitev in opomin ovili okrog enega od dreves v Žalcu.

Vabimo vas, da tudi vi soustvarjate v naši akciji in v Hišo Sadeži družbe Žalec do konca septembra prinesete rožnate pletenine. Stare pulovre, šale, kape, kose pletenin… karkoli, le da je v rožnatih odtenkih. Tako bomo  skupaj počastili rožnati oktober ter vse, ki so raka dojke že premagali ali se trudijo, da bi ga, ob enem pa se spomnili na tiste, ki ga žal niso.

Dodatne informacije lahko poiščete na telefonski številki 051 669 714 ali na elektronskem naslovu hisa-zalec@filantropija.org

Oglejte si tudi