Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Uveljavljanje pravice do državne štipendije

Obveščamo vas, da se bliža čas, ko boste morali dijaki in študentje oddati vloge za uveljavitev pravice do državne štipendije za šolsko leto 2014/15. Dijaki boste vloge oddali v mesecu avgustu, študentje pa v mesecu septembru. V kolikor boste vlogo pozabili oddati v prej omenjenih mesecih, lahko vlogo oddate tudi kasneje, s tem da se vam bo pravica do državne štipendije (v kolikor boste izpolnjevali pogoje za pridobitev le-te) priznala s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi vloge.

Pravico do državne štipendije uveljavljate na predpisanem obrazcu/vlogi, ki je dostopna na spletnih straneh (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, CSD Žalec) oz. jo lahko kupite v knjigarnah.

Za mladoletne dijake lahko vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo starši oz. zakoniti zastopniki, in sicer na enotni vlogi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Polnoletni dijaki in študentje pa oddate vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev za polnoletne dijake in študente.

Vlogo lahko oddate pri  Centru  za socialno delo Žalec, in sicer osebno, po pošti (Mestni trg 5, Žalec), na elektronski naslov gpcsd.zalec@gov.si ali preko portala e-uprava.

 

Anja Pilih, CSD Žalec

Oglejte si tudi