Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Otvoritev lokalne ceste Tabor–Spodnja hosta, odsek Tabor–Lisjak

V nedeljo, 22. septembra 2019, smo z otvoritvijo uradno predali svojemu namenu novo pridobitev, lokalno cesto Tabor–Spodnja hosta, odsek Tabor–Lisjak, ki poleg lokalnih zanimivosti povezuje tudi sosednje občine.
Obnovo odseka Tabor–Lisjak smo po predlogu Komisije za investicije v cestno infrastrukturo in potrditvi Občinskega sveta Občine Tabor prijavili v državno shemo projektov financiranih po Zakonu o financiranju občin. Po potrditvi projekta s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo smo izvedli javno naročilo ter sklenili pogodbo z najugodnejšim ponudnikom VOC Celje, d. o. o. Naloge nadzora je izvajalo podjetje Decen, d. o. o. Skupna vrednost projekta je znašala 261.330,19 EUR. Obnovili smo lokalno cesto v skupni dolžini 1.566 m in parkirišče ob pokopališču Tabor v izmeri 280 m².
Ob zahvali izvajalcu del in izvajalcu nadzora se seveda želimo zahvaliti domačinom oziroma vsem mejašem obnovljenega odseka. Francois de la Rochefoucauld pravi: »Nič ni nemogoče; do vsake stvari vodijo poti in če imamo pravo voljo, bi morali najti tudi pot.«
Alenka Kreča Šmid

Oglejte si tudi