Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

SAVINJČANI BEREMO 2021/2022 – zaključno druženje

V Medobčinski splošni knjižnici Žalec smo brez zadržkov izvedli zaključno druženje bralcev v projektu branja odraslih Savinjčani beremo 2021/2022. Na prireditev, ki je potekala 9. maja 2022 v dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec, je bilo vabljenih skoraj 250 bralcev te sezone, prišli so tudi gostje iz šestih občin Spodnje Savinjske doline, ki jih s svojo dejavnostjo pokriva Medobčinska splošna knjižnica Žalec.


Mezzosopranistka Manca Izmajlova je bila osrednja gostja prireditve in tudi avtorica ene od knjig letošnjega branja, to je Vdihni življenje s polnimi pljuči. Slišali smo nekaj znanih pesmi, njena izvedba je raznežila vzdušje. Recital pesmi Karla Destovnika – Kajuha je pripravila direktorica žalske knjižnice Jolanda Železnik, izvedle pa so ga Andreja Hutinski, Valerija Jerman, Nina Trbovšek, Irena Verbič in Jolanda Železnik. V zaključku programa so s plesno učiteljico in trenerko Zino Vovk na oder prišle male baletke njene plesne šole iz Braslovč.


Bralce in druge vabljene je letos v imenu šestih županov Spodnje Savinjske doline nagovoril Janko Kos, župan Občine Žalec, pozdravila pa jih je tudi bibliotekarka Irena Štusej, ki je letos posebej izpostavila čuječnost kot eno najpogostejših besed tega časa. Prireditev je povezovala direktorica knjižnice Jolanda Železnik. Izvedba je bila finančno podprta tudi v okviru projekta Čebela BERE med!, ki za vse sodelujoče predstavlja prispevek k razvoju lokalnih knjižnic, k povečanju njihovih vsebin ter prenosu inovativnih znanj in dobrih praks.


K odlični izvedbi prireditve so pripomogli tudi Matjaž Jeršič – ozvočenje, Cvetličarnica iz Žalca – cvetlična ureditev prostora, Matevž Weber - fotograf ter Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec.


Po uradnem delu so se bralci in gostje družili v avli doma, za okusno pogostitev pa je poskrbela Hiša Lisjak z Vranskega.


Z branjem vam delimo moč, ki jo potrebujemo za zdaj in za naprej. Z veseljem vas pričakujemo naslednjo sezono branja.


Irena Štusej


Fotografije: Nik Skerbiš


Oglejte si tudi