Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

JAVNI POZIV: PODJETNO V SVET PODJETNIŠTVA

Mariborska razvojna agencija je na spletni strani www.mra.si objavila prvi izmed treh predvidenih javnih pozivov za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 v Podravski regiji.

 

 V letu 2014 bo 30 mladih visoko izobraženih brezposelnih oseb iz Podravja dobilo priložnost sodelovati v operaciji Podjetno v svet podjetništva 2014 (PvSP 2014) ter s strokovno pomočjo zaposlenih na MRA in zunanjih ekspertov razvijati lastno podjetniško idejo v delujoče podjetje.

 

Operacija PvSP 2014 je namenjena spodbujanju podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe ter spodbujanju odpiranja novih delovnih mest. Pri tem ponuja bodočim podjetnikom:

-        redno zaposlitev za določen čas 4. mesecev;

-        pomoč in podporo izkušenih mentorjev;

-        strokovna skupinska in individualna usposabljanja;

-        delo v urejenem in kreativnem okolju;

-        nova poznanstva, ideje in partnerstva;

-        edinstveno izkušnjo, ki bo vplivala na njihov osebni in podjetniški razvoj.

 

Udeleženci bodo izbrani na podlagi javnega poziva, ki je objavljen na spletni strani www.mra.si. Od kandidatov pričakujemo inovativne podjetniške ideje z višjo dodano vrednostjo, ki morajo biti v prvi vrsti uresničljive. Prijavijo se lahko mlade brezposelne osebe do 35. leta starosti z najmanj VI. stopnjo izobrazbe, s stalnim prebivališčem v eni izmed občin statistične regije Podravje.

 

Cilj operacije je, da udeleženci v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovijo lastno podjetje, se samozaposlijo ali zaposlijo pri drugem delodajalcu. Do danes je to uspelo več kot polovici udeležencev iz prve skupine, ki je v operaciji sodelovala v prvi polovici leta 2013. Tisti mladi, ki jim morda ne uspe, pa pridobijo dovolj znanja, da postane lažje uresničljiva njihova naslednja ideja ali pa so zaradi pridobljenih znanj in veščin lažje zaposljivi.

 

Rok za prijavo je 08. januar 2014!

 

Operacija sodi v Operativni program razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojno prioriteto Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti in prednostno usmeritev Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost. Financirata jo Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Povezave

www.mra.si.

Oglejte si tudi