Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Sprejem ambasadorja zelenega povezovanja

Ultramaratonski kolesar Radovan Skubic Hilarij bo v teh dneh prikolesaril tudi v Občino Sv. Andraž v Slov. goricah. Hilarij si je zadal cilj prekolesariti vse slovenske občine.

Svoj edinstveni podvig; prekolesariti vse slovenske občine, je pričel že lanskega septembra, vendar se je med kolesarjenjem poškodoval. Po uspešnem okrevanju se je odločil kolesarski podvig dokončati letošnje poletje. Ostalo mu je še 155 občin in za približno 2.200 kilometrov kolesarjenja po Sloveniji.

Hilarij je prepričan, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato že skoraj 30 let izvaja odmevne "zelene" projekte. Zavzema se za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik rekreacije. Na svoji poti po Sloveniji bo promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine in bolj zahtevne cestne in gorske kolesarje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.

V Občino Sv. Andraž v Slov. goricah bo s svojo ekipo prikolesaril v torek 30. julija okrog 15. 50 ure in s seboj pripeljal zeleno sporočilo v obliki lipovega lista. Skupaj ga bomo pozdravili pred občinsko upravo (Vitomarci 71).

 

 

 

Oglejte si tudi