Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Obvestilo o projektu Zlata Drava

Potem, ko smo bili preko LAS Lastovica – MRA v začetku marca s strani EKSRP obveščeni o odobritvi projekta Zlata Drava, so hitro stekle nadaljnje aktivnosti povezane z uspešno realizacijo projekta.
Omeniti je treba, da je treba pri EU projektih dosledno upoštevati vsa navodila in smernice pri izvedbi projektov. Sodelujoči partnerji v projektu – Občina Starše, Gradnje Starše d. o. o., Turistično društvo Starše in Športno društvo Zlatoličje, smo pripravili terminski in izvedbeni plan, ki pa je bil zaradi nastalih razmer zaradi koronavirusa izvedbeno zamaknjen in je v planu izvedbe delavnic v mesecu septembru in oktobru 2020.

 

Za izvedbo projekta smo v skladu s programom dolžni izvesti tri tipske delavnice. Ena delavnica bo namenjena strokovnim službam (direkcija RS, Inštitut za vode, lovstvo, ribištvo, okoljevarstvene organizacije ...), druga delavnica lokalnim in turističnim strukturam ter tretja delavnica, ki bo namenjena šolskemu – izobraževalnemu sistemu.

 

Ves čas poteka raziskava terena, priprava promocijske in izvedbene strategije in je bilo opravljenih že več kot 500 delovnih ur.
Zlata Drava je projekt razvoja turizma, športa in rekreacije v naravi (Dravska kolesarska pot, plovnost reke Drave, splošna rekreacija – pohodništvo in tek, športno rekreativne in druge tematske igre in doživetja), pospeševanje lokalne ponudbe in prodaje, razvoj turistične ponudbe (turistične priložnosti – Rupnikova linija, turizem na vasi ...) in pospeševanje turistične nastanitvene ponudbe (glamping park, počivališče za avtodome, apartmaji in prenočitve, prenočitve v naravi), turistično povezovanje (green like park, karting, footgolf) in turistični produkti (Visit Ravno polje, Visit Pohorje, Visit Haloze ...).

 

Projekt bo vseboval tudi razne izobraževalne produkte (lokalno sožitje, poučne lovske, ribiške, biološke in druge naravoslovne poti ter druge aktivnosti (osebno sproščanje in
avtogeni treningi osebne rasti, joga in meditacija).

 

Osnovna nit programa, terenska in zgodovinska animacija izpiranja zlata, je projekt doživljajskega turizma in velika priložnost za sodelovanje vse zainteresirane lokalne skupnosti, priložnost za študentsko in raziskovalno delo. Zanimanje za projekt je izredno veliko, kar potrjuje tudi povpraševanje gospodarstvenih in turističnih podjetij oz. morebitnih poslovnih partnerjev.

Oglejte si tudi