Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Zbiranje nevarnih odpadkov - 10. oktobra

Spoštovani občani.

Javno podjetje Snaga bo v oktobru izvedlo zbiranje nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v občini Starše. Pripravite nevarne odpadke po skupinah in jih brezplačno oddajte na premični zbiralnici.

Kaj sodi med nevarne odpadke?
Stari akumulatorji, baterije, barve – laki – lepila – razredčila – topila – kisline – alkalije – kemikalije - fotokemikalije (do 25 l), zdravila brez kartonske embalaže, motorna olja (do 10 l), odpadna jedilna olja, pršila, pesticidi (manjše količine vrtičkarjev), stara kozmetika, embalaža – onesnažena z nevarnimi snovmi, flurescentne cevi, varčne žarnice, injekcijske ogle, termometri in drobna električna in elektronska oprema (telefoni, …).

Navodila za predajo
Premična zbiralnica je namenjena le občanom občine, v kateri se nahaja. Pred oddajo nevarnih odpadkov je treba pokazati potrdilo o vključitvi v sistem ravnanja s komunalnimi odpadki (položnica Snage iz preteklega meseca oz. položnica upravnika stavbe) in osebni dokument, s katerim se uporabnik identificira. Oddajanje nevarnih odpadkov je dopustno samo v času obratovanja zbiralnice. Odlaganje odpadkov izven obratovalnega časa pred zbiralnico je prepovedano.

Pri oddaji odpadkov je treba upoštevati označbe na oddajnih mestih in navodila zaposlenega. Zaposleni ni dolžan raztovarjati pripeljanih odpadkov, mora pa skrbeti za njihovo pravilno razvrščanje. V primeru, da odpadek ne sodi med nevarne odpadke oz. ni v skladu z navodili, zaposleni lahko zavrne njihov sprejem. Nevarni odpadki se sprejemajo samo ločeni po skupinah in v izvirni, jasno označeni embalaži, na kateri so nevarne snovi ustrezno označene.

Občina STARŠE – postavitev premične zbiralnice

DAN

DATUM

LOKACIJA PREMIČNE ZBIRALNICE

ČAS  ZBIRANJA

ponedeljek

10. 10. 2022

Starše - parkirišče pri pokopališču

9:00 - 12:00

ponedeljek

10. 10. 2022

Trniče - pri gasilskem domu

13:00 - 16:00

Vabimo vas, da izkoristite priložnost in nevarne odpadke iz svojega gospodinjstva oddate brezplačno na okolju prijazen način.

Oglejte si tudi