Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Častni občani MONM obiskali TPV

V TPV-ju gostijo vse več strokovnjakov, gospodarstvenikov, študentov in drugih skupin ali posameznikov, ki si želijo ogledati njihovo organizacijo kot primer dobre prakse in nastajajoče pametne tovarne.

 

V četrtek, 21. februarja, so jih obiskali častni občani mestne občine Novo mesto dr. Janez Gabrijelčič, dr. Miha Japelj, g. Božidar Kočevar in dr. Jože Gričar, ki so svoje častne nazive prejeli za trajne in pomembne uspehe in prispevke na gospodarskem, znanstvenem, kulturnem, izobraževalnem in humanitarnem področju.

 

Goste sta sprejela Vladimir Gregor Bahč, prokurist TPV Group d.o.o. in mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o in jima predstavila Skupino TPV, nato pa so si z zanimanjem ogledali avtomatizirane proizvodne procese TPV na PE Novo mesto  ter PE Velika Loka, kjer se pametna tovarna z vedno več moduli avtomatizacije vse bolj približuje svoji končni podobi.

 

Gostje so izrazili presenečenje nad razvojem in napredkom Skupine TPV. Za podjetje v avtomobilski industriji je, kot je dejal dr. Gričar, uspeh že preživetje skozi tako dolgo časovno obdobje. Da pa je družba tudi vedno bolj uspešna na vse širšem globalnem področju, pa potrjuje odličnost vodenja, predanost ciljem in izjemno inovativno miselnost TPV-jevcev, ki je razvidna na številnih področjih.  Poudarili so pomen TPV-ja, enega redkih uspešnih podjetij, ki je ostalo v domačih rokah in gostiteljema podarili monografijo 15 let projekta Rastoča knjiga, katerega idejni oče je dr. Janez Gabrijelčič, TPV pa se je projektu, ki promovira pomen stalnega učenja in medkulturnega povezovanja preko knjig in znanja, ki ga nosijo, pridružil že v samem začetku in je zato eden od Zlatih listov rastoče knjige.

Oglejte si tudi