Spremljaj Mojaobcina.si na Facebooku, Twitterju in preko RSSa

Najbolj ažurne lokalne novice iz portala MojaObčina.si lahko spremljate na vsakem koraku:

 

Facebook

Medij MojaObčina.si spada med najbolj napredne medije s področja lokalnega informiranja, pa tudi širše. Da bi najbolj sveže lokalne novice dosegle kar največ lokalnih novosti-željnih bralcev, smo poleg spletne izdaje, prisotni tudi preko različnih družbenih omrežij. Tako smo danes prisotni na popularni Facebook mreži s stranjo MojaObčina, kjer lahko spremljate novosti, sodelujete v debatah in še marsikaj.

Če ste tudi vi član Facebooka, nas poiščite in najbolj ažurne lokalne novice bodo še korak bližje!

Pridružite se lahko s klikom na spodnjo povezavo:
Spremljaj MojaObčina.si na Facebooku

Twitter

MojaObčina.si je prisotna tudi na priljubljenem družbenem omrežju Twitter. Poleg klasičnega sledenja (follow), lahko Twitter enostavno spremljate tudi preko vaših mobilnih telefonov.

Preko Twitter profila "mojaobcina" boste spremljali najbolj ažurne lokalne kratke novičke oz. "tweete". Novice se izpisujejo v obliki mikroblogov, ki ne presegajo 140 znakov. Za inovativno informiranje nas torej poiščite tudi na novi zvezdi interneta - Twitter.

Poiščite nas na Twitter-ju ali pa kliknite na spodnjo povezavo:
Spremljaj MojaObčina.si na Twitterju

RSS

1. Kaj je RSS?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, saj lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

2. Kdo lahko uporablja RSS?

RSS izvoz najbolj ažurnih lokalnih novic lčahko uporabljate tako posamezniki, kot tudi lastniki spletnih strani (izvoz novic na vašo spletno stran).

2.1 Posamezniki

RSS si lahko nastavi vsak posameznik, ki želi biti obveščen o določeni temi. To lahko stori z uporabo RSS odjemalcev, ki jih je na spletu že veliko. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, kar boste morali upoštevati pri vaši izbiri. Najnovejši program iz zbirke Office – Outlook – ima funkcijo sledenja RSS virom že vgrajeno, najdete jo pa poleg mape inbox (prejeto).

Če uporabljate OS Windows in želite brezplačnega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa predlagamo Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks". RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea. Poleg tega tudi spletni gigant Google omogoča prebiranje med RSS viri. Storitev se imenuje Google Reader in je sila preprosta za uporabo.

V vseh primerih gre v principu za to, da si izberete željen RSS url naslov (poiščite oranžno RSS ikono na strani), ter ga prilepite v okno »RSS source« ali »vir«.

2.2 Lastniki spletnih strani

Lastnik lahko RSS s strani MojaObčina.si implementira na svojo spletno stran. RSS izvoz novic je na voljo za različne tematske sklope naših novic, prav tako pa lahko izvozite celotne novice.

Ker je RSS izvoz lokalnih novic nekoliko zahtevnejši način vstavljanja novic na vašo stran, njegovo namestitev priporočamo izkušenejšim uporabnikom, ki si bodo vsebine lahko v celoti prilagodili izgledu svoje strani.

2.2.1 Kaj lahko izvažam na svojo spletno stran?

Omogočamo brezplačen izvoz lokalnih novic in sicer lahko izbirate in kombinirate z razpoložljivimi vsebinami: naslov novice, datum objave, slika (thumbnail), povzetek novice, navedba vira pa je obvezna ter samodejna.

3. RSS povsod - Personalizacija

Lasten RSS lahko generirate kjerkoli na strani www.MojaObčina.si, kjer se pojavi oranžen RSS simbol. Tako si lahko sami poljubno generiramo RSS izvoz, ki se bo najbolje podal k vaši spletni strani.

Primer RSS izvoza

Primer RSS izvoza celotnih novic lahko vidite tukaj. (izvorna koda primera pa je http:// www.MojaObčina.si/rss-novice/). Primer prikaza novic lahko uporabite kot osnovo za prilagoditev RSS izvoza novic na vaši strani. V primeru težav z namestitvijo kode pa nam lahko pišete na elektronski naslov matjaz.rekic@prims.si in z veseljem vam bomo pomagali.

4. Storitev je brezplačna

Zagotavljamo vam ažurnost naših lokalnih novic na vaši spletni strani preko skripte, ki si jo namestite na svoj internetni strežnik. Izvoz naših novic je 100% brezplačen.

5. Prednosti namestitve RSS novic za lastnike strani

Lastnike spletnih strani ob namestitvi našega RSS čaka kar nekaj prednosti:

- na spletnih straneh boste imeli več vsebine, zaradi katere pa ne boste imeli več dela, saj bomo vse to za vas storili mi

- zaradi relevantne vsebine, se bodo vaši obiskovalci pogosteje vračali na vašo spletno stran

- naš spletni portal zaradi odlične optimizacije zelo visoko kotira v spletnih brskalnikih. Zaradi dobre uporabe ključnih besed bo tako posledično višje v brskalnikih kotirala tudi vaša spletna stran (ker se bodo naše novice pojavljale tudi na vaši spletni strani).