Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C

Razpis o zbiranju predlogov za podelitev priznanj in nagrad Občine Sodražica za leto 2021

Datum objave: 15. 06. 2021
Številka razpisa: 030-1/21

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na podlagi 11. člena Odloka o občinskem prazniku in priznanjih Občine (Ur. l. RS, št. 19/03, 59/11) objavlja dne 15. 06. 2021 RAZPIS o zbiranju predlogov za podelitev priznanj in nagrad Občine Sodražica za leto 2021

 

Priznanja Občine Sodražica, ki se bodo podelila v letu 2021, so:

-          Častni občan Občine Sodražica

-          Zlata plaketa Občine Sodražica

-          Priznanje Občine Sodražica

 

NAZIV ČASTNI OBČAN

Priznanje "Častni občan občine Sodražica" se podeljuje posamezniku za izredno pomembne trajne dosežke na družbeno-ekonomskem, znanstvenem, kulturnem, razvojnem, vzgojno-izobraževalnem, športnem, naravovarstvenem, humanitarnem ali drugem področju, ki je s svojim delovanjem prispeval k razvoju, ugledu in uveljavljanju Občine Sodražica.

 

ZLATA PLAKETA OBČINE SODRAŽICA

Zlata plaketa se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam in skupnostim ter društvom za izredno življenjsko delo ali za vrhunske uspehe ali dosežke, ki so pomembni za razvoj in ugled Občine Sodražica.

 

PRIZNANJE OBČINE SODRAŽICA

Priznanje Občine Sodražica se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam in skupnostim ter društvom, za uspehe in dosežke v zadnjem obdobju, za enkratne dosežke kot spodbuda za ustvarjalno delo. Priznanje se lahko podeljuje tudi za dosežke trajnejšega pomena na različnih področjih, ki imajo pomen za Občino Sodražica in v širšem družbenem prostoru.

 

Imenuje se lahko največ enega častnega občana, podelijo se največ ena Zlata plaketa občine Sodražica in največ tri Priznanja občine Sodražica.

Predloge za podelitev priznanj lahko podajo posamezniki ali skupine posameznikov, politične stranke, podjetja, društva, organi lokalnih skupnosti in druge organizacije in skupnosti. Predlagatelj za podelitev priznanja ne more predlagati samega sebe.

 

Predlog mora vsebovati:

-          ime, priimek oz. naziv in naslov predlagatelja oz. kontaktne osebe, če je predlagateljev več,

-          navedbo, na katero izmed možnih priznanj se predlog nanaša,

-          ime, priimek oz. naziv in naslov predlaganega,

-          utemeljeno pisno obrazložitev.

 

Upoštevani bodo vsi predlogi za podelitev priznanj in nagrad Občine Sodražica, ki bodo oddani v zaprti kuverti na naslov: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, Občina Sodražica, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica, s pripisom »Ne odpiraj – razpis - občinsko priznanje 2021«, ki bodo prispeli na naslov Občine Sodražica osebno ali po pošti do vključno 30. 8. 2021 do 11. ure.

 

Dodatne informacije lahko dobite v Uradu župana Občine Sodražica, Trg 25. maja 3, Sodražica,

telefon  01 83 66 075 ali e-naslov: obcina@sodrazica.si.

 

Datum: 9. 6. 2021

Komisija za mandatna vprašanja,

volitve in imenovanja

Všečkaj objavo