Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C

JAVNI POZIV za podajo predlogov za odgovornega urednika, uredniškega odbora in članov programskega sveta Suhorobarja za mandatno obdobje 2020 - 2024

Datum objave: 03. 02. 2020
Številka razpisa: 030-2/20

Skladno z Odlokom o občinskem glasilu Suhorobar (Ur. l. RS št. 64/04, 53/07, 104/09) za redno izhajanje občinskega glasila in njegovo programsko zasnovo skrbijo uredništvo in programski svet. 

 

Uredništvo sestavljajo odgovorni urednik in člani, lahko pa tudi namestnik odgovornega urednika. Naloga uredništva je izvajanje uredniške politike v skladu s programsko zasnovo, za kar je odgovoren odgovorni urednik.

 

Delo odgovornega urednika obsega: pregled dostavljenega gradiva, dogovor z avtorjem člankov o morebitnih spremembah ter o fotografski ali grafični opremi člankov, kontaktiranje z avtorji, priprava tekstov za lektorja, priprava tekstov za tisk, priprava slikovnega materiala, postavitev strani, določitev rokov – oddajanje gradiva, tiskarna, izid glasila, odločanje o objavi spornih člankov, spremljanje dogajanja v občini in izven nje ter izbor tem, skrb za vsebinsko in vizualno aktualnost glasila, celoten pregled nad glasilom, vodenje uredništva, sklicevanje sej programskega sveta, drugo.

 

Delo ostalih članov uredništva obsega: pisanje člankov, spremljanje dogajanja v občini in izven nje ter izbor tem, sodelovanje z urednikom in drugimi člani, udeleževanje uredniških sej, drugo.

 

Programsko zasnovo glasila oblikuje programski svet. Člane programskega sveta sestavljajo člani iz različnih segmentov družbenega življenja lokalne skupnosti.

 

Odgovornega urednika, člane uredništva in člane programskega sveta imenuje občinski svet na predlog župana za obdobje štirih let.

 

Občina Sodražica poziva zainteresirano javnost, da svoje predloge za:

  • - kandidata za urednika, 
  • - člana uredniškega odbora,
  • - člana programskega sveta.

 

Predlog naj vsebuje:

1. Navedbo za katero funkcijo se kandidata predlaga (urednik, član uredniškega odbora, član programskega sveta).

 

2. Podatke kandidata: Ime, priimek in naslov stalnega prebivališča  predlaganega kandidata, telefonsko številko oz. e-mail ter soglasje kandidata. 

 

3. Kandidat za urednika predloži tudi opis dosedanjih izkušenj, v povezavi z novinarstvom oz. uredniškim delom.

 

V pozivu uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola.

 

Vaše predloge posredujte najkasneje do 20. 2. 2020 na naslov:

Občina Sodražica, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica ali na: obcina@sodrazica.si

 

ŽUPAN OBČINE SODRAŽICA:

mag. Blaž Milavec l.r.

Všečkaj objavo