Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

PSOGLAVSKI DNEVI 2018

Pa so spet minili… Psoglavski dnevi, namreč. Že štirinajstič, tudi letos, se minuli konec tedna potekali v Sodražici Psoglavski dnevi s Tržnim dnevom kot osrednjim dogodkom na čelu. Bili so zvesti počasi izoblikujoči tradiciji, a kot vsakič do sedaj nekaj posebnega, edinstvenega, z določenimi novosti in spremembami. Organizacijski odbor želi vsako leto vnesti kakšno spremembo, ki bi obogatila program in ponudbo, na splošno pa želi čim bolj obdržati ustaljene smeri prireditve. Žal pa se mora soočati tudi s kakšnimi odpovedmi, ki tudi spreminjajo sliko celotnih Psoglavskih dni, vendar je tudi to neobhodni del.

Dodajanje se je začelo v soboto, ko je bil dan športa in večer na trgu, v nedeljo pa je potekal Tržni dan. Tako smo se lahko v teh dneh ogledali, nekateri pa tudi udeležili, nogometnih, odbojkarskih ali balinarskih na igrišču in balinišču pri osnovni šoli, v soboto zvečer nasmejali ob igri mladinske dramske skupine in uživali ob dobri glasbi naših tamburašev. V nedeljo pa so se številni obiskovalci lahko navduševali nad pisano povorko domačih in gostujočih društev ter nad bogatim kulturnim in glasbenim programom, ki ga je letos še posebej poleg domačih nastopajočih iz vrst najmlajših iz šole, njihovih babic in dedkov iz vrst upokojencev, mažoretk in muzikantov iz kluba Urška in ribniške godbe ter folklorne skupine Veselje, obogatili gostje iz Big banda Veteranov Kočevje. Zbrane obiskovalce, med katerimi so bili številni visoki gostje, je kot je navada v uvodu pozdravil župan Blaž Milavec, nagovoril pa slavnostni gost, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. Celotno prireditev je imenitno vodil in povezoval domačin Tadej Košmrlj.

Poleg zanimivega programa so imeli obiskovalci možnosti si ogledati še mnoge zanimivosti kot so v prvi vrsti naši suhorobarji in drugi rokodelci, ki so prikazovali spretnosti in veščine izdelovanja suhe robe in drugih obrtniških izdelkov. Ali kot je bila razstava o sodraški družini Ivanc ali se udeležili Odra mladih. Kdor je želel si je lahko naužil lovskih specialitet ali poizkusil dobrote iz »odprte kuhinje našega turističnega društva« pod pokrito tržnico. Kot veleva tradicija pa smo vse skupaj nadaljevali in zaključili s koncertom domačega legendarnega ansambla Franca Miheliča.

Občina Sodražica se po zaključku letošnjih Psoglavskih dni zahvaljujem vsem obiskovalcem za obisk, nastopajočim in vsem, ki ste pripravili, pomagali ali kako drugače podprli izvedbo tokratnih psoglavskih dni, zlasti izreka Turističnemu društvu z organizacijskim odborom, njihovi sekciji Šedržanke, sodraškim gasilcem, balinarjem, tamburašem, mladincem in upokojencem, lovcem, osnovni šoli, članom kluba Extrem, številnim razstavljavcem in vsem ostalim nastopajočim ter ne navsezadnje pokroviteljem in drugim posameznikom, zavodom ali podjetjem, ki so kakor koli pomagali: iskrena hvala!

Oglejte si tudi