Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

POZIV ZA PODAJO PREDLOGOV ZA IMENOVANJE ČLANOV IN PREDSEDNIKOV VOLILNIH ODBOROV

Občinska volilna komisija je na podlagi prvega odstavka 32. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 97/07-uradno prečiščeno besedilo; 45/08, 83/12 in 68/17) na svoji 1. redni seji, dne 3. 10. 2019, sprejela Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Občinski svet Občine Sodražica. Nadomestne volitve za se bodo izvedle za enega člana občinskega sveta občine Sodražica v volilni enoti 7, ki obsega naselja: Zamostec, Preska, Sinovica, in sicer v nedeljo, 8. decembra 2019. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje torek, 8. oktober 2019.

Na osnovi 37. člena Zakona o lokalnih volitvah, lahko politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani, najpozneje v desetih dneh po razpisu volitev dajo svoje predloge za imenovanje predsednika in članov volilnega odbora ter njihovih namestnikov.  Volilni odbori vodijo glasovanje na voliščih.

Predsednik, član volilnega odbora in njun namestnik mora imeti stalno prebivališče v  občini Sodražica.

Predsednik, član volilnega odbora in njun namestnik ne more biti zakonec, oče, mati, otrok, sestra ali brat, posvojenec ali posvojitelj kandidata v volilni enoti, v kateri je ta volilni odbor imenovan, niti ne more živeti s kandidatom v zunajzakonski skupnosti ali registrirani istospolni partnerski skupnosti.

Ob vložitvi predlogov morajo predlagatelji predložiti soglasje kandidata za imenovanje v volilni odbor in izjavo, da bo najpozneje v treh dneh po javnih objavi kandidatur oz. list kandidatov obvestil pristojno volilno komisijo o morebitnem sorodstvenem razmerju s katerim od kandidatov, o katerem se glasuje na volišču, za katerega bo imenovan v volilni odbor.

Za izvedbo nadomestnih lokalnih volitev v občini Sodražica, v volilni enoti 7, je predviden 1 (en) volilni odbor in en volilni odbor za predčasno glasovanje. Vsak odbor sestavlja predsednik, 2 člana in njihovi namestniki.

Predlog, ki je objavljena na povezavi Lokalne volitve mora biti vložen najkasneje do 18. 10. 2019, in sicer na naslov: Občinska volilna komisija občine Sodražica, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica.

Predlog in soglasje kandidata lahko oddate tudi osebno na Občini Sodražica v času uradnih ur, in sicer Petri Marn ali Darji Vetrih.

Predsednica OVK                                                                                                                            
Maruša Pakiž Arko l. r.

Oglejte si tudi