Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo glede korona virusa Covid - 19

V tem tednu se je vodstvo občine z županom na čelu že dvakrat sestalo z vodstvom Občinskega štaba Civilne zaščite s predstavniki ključnih pristojnih služb z namenom seznanitve in preučitve stanja javnega zdravja in posledic na drugih področjih zaradi širjenja korona virusa Covid – 19 na območju države in občine ter sprejelo nekatere ukrepe. Danes pa se je sestal celoten štab Civilne zaščite Občine Sodražice prav tako razširjen s predstavniki nekaterih drugih institucij (Osnovna šola in vrtec, Zdravstveni dom Ribnica, JKP Komunala Ribnica). Na seji se je seznanilo s trenutnim stanjem glede napredovanja korona virusa in ukrepi države ter sprejelo nekatere lokalne ukrepe oz. so bili priporočeni županu ali drugim pristojnim organom v sprejem. 

Sprejeti ukrepi:

Po določitvi o zaprtju vzgojno-izobraževalnih ustanov Občina Sodražica razširja ukrep s srede o omejitvi obiska Športne in šolske dvorane. Od petka, 13.3.2020 se tako zapre Športna dvorana in Dvorana OŠ za vse dejavnosti do preklica.

Od ponedeljka, 16.03.2020 se organizira v prostorih šole in vrtca nujno varstvo otrok za starše zaposlenih v ključnih institucijah in kritični infrastrukturi (zdravstvo, Policija, CZ, preskrbovalne službe itd).

Omeji se vstopanje v prostore občine in prepove se vsakršne javne dogodke na območju občine, razen povezanih z delovanjem državnih in občinskih služb ter tistih, ki so izrecno dovoljeni.

Pristojnim službam občine in občinskega štaba CZ se naloži zagotovitev potrebnih zalog za preskrbo prebivalstva in ustrezno opremo pristojnih služb v primeru motenj preskrbe prebivalstva. Zasebnim dejavnikom (trgovine, pekarna, mesnica, gostilne itd), ki delujejo na različnih področjih oskrbe prebivalstva se priporoči pripravljenost in primerno založenost za primere motene preskrbe.

Oglejte si tudi