Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

ZELO RESNO EPIDEMIOLOŠKO STANJE V SODRAŽICI

Po vnosu okužbe v Osnovno šolo pred dobrim tednom so se epidemiološke razmere konec prejšnjega tedna poslabšale. Na podlagi sklepov razširjenega občinskega vodstva in vodstva občinskega štaba civilne zaščite so se že prejšnji teden zaprli Športna dvorana in drugi športni objekti, enota knjižnice je prešla na brezkontaktno poslovanje, omejil se je vstop na občino. Med tem je Vlada RS sprejela nekatere ukrepe, s katerimi so se zaprle ali vsaj zelo omejile delovanje številne dejavnosti (zaprtje lokalov itd). V petek, 16. 10. 2020, se je na podlagi odredbe župana zaprla tudi šola. Pouk je tako od ponedeljka, 19. 10. 2020, za vse razrede prešel na daljavo. Zagotavlja se le nujno varstvo otrok.

Do danes, 20. 10. 2020, imamo vsaj 33 potrjeno okuženih, od katerih je glavnina povezanih z žariščem v šoli (učenci, zaposleni, družinski člani). Sodražica je tako postala trenutno kot območje z največjim številom okuženih na prebivalca. Z doslednim spoštovanjem predpisanih pravil in zaščite vsakega izmed nas (zaščitne maske, razkuževanje in distanca), še zlasti pa pravil, ki veljajo za odrejene karantene, predvidevamo, da bi se trend proti koncu tedna začel ustavljati ter v naslednjem tednu zmanjševati oz. umirjati.  Nasprotno bi se razmere lahko še dodatno zaostrile, kar bi bilo v skrajnem primeru neobvladljivo. 

Zato poziv vsem, da situacijo vzamemo resno in upoštevajmo tako vladne, kakor lokalne ukrepe, zlasti pa delujmo samozaščitno in odgovorno.

Z razglasitvijo epidemije na državni ravni se aktivira tudi občinska pomoč za dostavo prehrane, zdravil in drugih potrebščin osebam, ki si tega ne bi mogle zagotoviti same oz. nimajo nikogar, ki bi lahko poskrbel za njih (osebe v karanteni, starejše osebe itd). Vse potrebne informacije v tem zvezi so podane na tej spletni strani, v zavihku Koronavirus.

Enako so podane povezave tudi do drugih ustanov, kjer lahko pridobite potrebne informacije ali kontakte odgovornih za vprašanja glede ukrepov in dela v času tokrat razglašene epidemije (Osnovna šola in vrtec, Zdravstvena postaja Sodražica, Lekarna, enota Knjižnice, Prostofer, občina).

Oglejte si tudi