Logo MojaObčina.si

Sodražica

DANES
22°C
2°C
JUTRI
22°C
3°C
2164

VOZNI RED POTNIŠKEGA VLAKA NA KOČEVSKI PROGI

Objavljamo vozni red potniškega vlaka na relaciji Ljubljana - Kočevje in obratno, ki bo veljal od 01. 02. 2021 dalje. Vozni red so v preteklem tednu na skupnem sestanku županov občin: Sodražica, Loški Potok, Ribnica, Kočevje, Grosuplje, Kostel, Osilnica, Velike Lašče in Dobrepolje ter predstavnikov Ministrstva za infrastrukturo in predstavnikov Slovenskih železnic prilagodili glede na potrebe občanov vseh občin na omenjeni relaciji.

Aleš Mihelič, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo je v izjavi o spremembi voznega reda povedal: "V začetku tega leta je po več kot 50 letih med Grosupljem in Kočevjem ponovno zapeljal potniški vlak. Da je to velik in pomemben dogodek tako za ribniško-kočevsko območje kot tudi za celotno Slovenijo, dokazuje tudi to, da so nas na prvi vožnji vzdolž kočevske proge pričakale množice navdušenih ljudi. Občanke in občani Grosupljega, Dobrepolja, Velikih Lašč, Žlebiča, Ribnice, Kočevja ter okoliških krajev se dobro zavedajo, da bo ponovna vzpostavitev potniškega prometa v veliki meri razbremenila ceste, povečala prometno varnost ter tudi časovno skrajšala njihove poti do Ljubljane.

Že takoj ob ponovnem odprtju proge na Ministrstvu za infrastrukturo nismo bili zadovoljni z voznim redom vlakov, zato smo z vodstvom Slovenskih železnic in župani vložili velike napore, da smo znotraj obstoječih tehničnih zmožnosti dosegli izboljšavo voznega reda potniških vlakov na relaciji Ljubljana – Kočevje. Sklenili smo kompromis na način, da smo dodali še eno vlakovno kompozicijo ter uskladili oziroma prilagodili postanke vlakov. Šele nadgradnja železniške postaje Grosuplje, ki bo zaključena konec letošnjega leta, bo omogočila še dodatne izboljšave na kočevski progi, in sicer pogostejše vožnje ter več vlakov, kar bo potniški promet od Ljubljane do Kočevja naredilo še privlačnejši".

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi