Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
15°C
JUTRI
26°C
14°C
Oceni objavo

TEKMOVALCI ŠD SIBOR ODLIČNI NA EVROPSKEM PRVENSTVU V »JU-JITSU – FRANCIJA 2023«

Med 10. in 12. marcem 2023 je v Franciji, v mestu Verquin, potekalo Evropsko prvenstvo za kategorije U16, kadete in mladince, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu, show duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 27 držav in preko 819 tekmovalcev. Evropskega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 28 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali odlično.  

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z 12 člani, s trenerji (Janko in Boštjan Divjak, Toni Ambrožič in Elvis Podlogar), ki so jih pripravili oz. vodili na prvenstvu.

Evropsko prvenstvo v Franciji je bilo za člane Siborja izjemno, saj so osvojili 9 odličij, poleg tega pa še 5. in 9. mesto. Evropska prvaka sta postala Anže Golež in Sara Divjak (v duo sistemu kadeti mešani pari), evropski podprvaki pa so postali Rebeka Duščak (borbe U18 nad 70 kg), Evelin Kožuh in Hana Rus (v duo sistemu U16 ženski pari), Nika Kotar in Jaka Divjak (v duo sistemu mladinci mešani pari) in Laura Zajc (v ju-jitsu borbah U18 do 70 kg). Bronasto medaljo je osvojila Mija Kocuvan (v borbah U16 do 52 kg), 5 mesto so osvojili Neža Levstik in Sara Divjak (v duo sistemu mladinke ženski pari) ter Dorin Ofak (v ju-jitsu borbah kadeti nad 81 kg), Jan Divjak pa 9. mesto (v ju-jitsu borbah U16 do 60 kg).

Športnemu klubu Sibor izrekamo iskrene čestitke za izjemne uspehe!

Oglejte si tudi