Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

MED OBRAMBO IN POTRESOM – mednarodna vojaška vaja Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost - DRM2 EX 21

Slovenska vojska med 18. in 29. oktobrom izvaja skupno mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost – DRM2 EX21. Vojaška vaja sovpada s predsedovanjem Republike Slovenije Svetu EU. Gre za osrednjo vajo sil Slovenske vojske v letu 2021. Namenjena je krepitvi pripravljenosti Slovenske vojske za sodelovanje v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Republiki Sloveniji ter povezovanju na področju zagotavljanja varnosti z državami članicami EU, pridruženimi partnericami, zmogljivostmi Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter pomembnimi podjetji na področju mobilnosti in logistike (Luka Koper, Družba za avtoceste RS - DARS, Slovenske železnice in Inštitut Jožef Štefan).

Vaja se bo odvijala v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS Ig in na območju občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Koper, Ankaran, Vipava, Bloke, Sodražica, Cerknica in Kranj.

Aktivnosti Slovenske vojske bodo potekale tudi na območju Občine Sodražica, in sicer v ponedeljek, 25. oktober 2021, od 11. do 14. ure postavitev mostu in v torek, 26. oktobra 2021, od 10. do 11. ure pospravljanje mostu. Več informacij o vaji si lahko preberete na tej povezavi oz. na tel. št. 040 648 676.

Oglejte si tudi