Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Začetek izvajanja projekta `Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov´

V začetku leta 2019 je Javni zavod Bogenšperk pričel z izvajanjem projekta `Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov´ (Lokalident), nepovratna sredstva za izvajanje aktivnosti v projektu so bila dodeljena s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Projekt naslavlja potrebo lokalne skupnosti - občine Šmartno pri Litiji, da artikulira svojo identiteto z namenom, da vrednote, individualnost in edinstvenost uporabi za razvoj turizma. S projektom bomo oblikovali javni obraz občine, s katerim bo le ta čim bolj prepoznavna v javnosti kot turistična destinacija in s katerim se bodo občani lahko poistovetili. Z identificiranimi viri identitete bomo določili specifične in edinstvene lastnosti blagovne znamke turističnega območja občine Šmartno pri Litiji. Med prebivalci bomo zbrali mnenja o elementih lokalne identitete, izvedli s tem namenom tudi delavnice in strokovno ekskurzijo. Oblikovali bomo celostno grafično podobo in turistične produkte. Turistični ponudniki in vodniki bodo imeli možnost izobraževanj. Za namen promocije bo izdelan tudi promocijski material za izvajanje turističnih produktov, postavljena bo tudi spletna stran. Razmišljali smo tudi o izboljšanju dostopnosti posameznih točk po občini – za ta namen bomo izdelali elaborat usmerjevalne signalizacije.


Skupna vrednost projekta brez DDV:
 97.393,37 EUR, od tega vrednost sofinanciranja ESKRP 63.305,70 EUR


Pričakovani rezultati:

  • izboljšanje kakovosti bivanja (delavnice, priraditve,...)

  • blagovna znamka,

  • razviti integralni turistični produkti,

  • elaborat za postavitev turistične informativne in usmerjevalne signalizacije,

  • spletna stran,

  • turistično informativne table na 10 točkah zanimanja,

  • izobraženi lokalni vodniki.

Zelo pomembno bo komuniciranje z občani, ključnega pomena bo vključevanje občanov oziroma lokalne skupnosti, saj bodo integralni turistični produkti temeljili na avtentičnih zgodbah in gostoljubnosti domačinov.


Informacije o projektu
https://www.bogensperk.si/izgradnja-lokalne-identitete.html

Javni zavod Bogenšperk

Oglejte si tudi