Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Zakonski jubilanti Šmarske fare

Zadnja nedelja v mesecu maju je že tradicionalno v Šmarski fari rezervirana za zakonske jubileje. Tako je bilo tudi letos, saj se je letos jubilejne slovesnosti udeležilo 25 parov.

 

Bera zakonskih jubilantov 2019: 50 let zakona, trije pari; 40 let zakona, osem parov; 30 let zakona, pet parov; 25 let zakona, štirje pari; 20 let zakona, dva para in 10 let zakona, trije pari.

Obhajanje zakonskega jubileja je spomin na obljubo Bogu za ljubezen in zvestobo, ki sta si jo kot mladoporočenca izpovedala drug drugemu. Ta dan se zahvaljujemo za sozakonca, za otroke, za družino, saj nam to vliva v naše življenje upanje in potrebne moči za naprej. Ob vsem pa na zakonski poti ne smemo pozabiti na molitev in odpuščanja do sozakonca, sprejemanje drug drugega tako v lepih trenutkih, kot tudi v trenutkih preizkušnje. Drugačni so danes časi, kot so bili nekoč, a ljubezen je, kljub temu iznajdljiva in najde pot do srca človeka, poudarja šmarski župnik g. Janez Kvaternik.

 

Slovesno bogoslužje je polepšalo lepo sodelovanje jubilantov pri sv. maši, ubrano petje in pobožne molitve, zahvale in prošnje. Po sv. maši pa je sledilo še prijetno druženje pred cerkvijo.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi