Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Z blagoslovom torb pričeli tudi veroučno leto

Na praznik Marijinega rojstva in katehetske nedelje 8. septembra, so Šmarski veroučenci prišli k redni nedeljski sv. maši s šolskimi torbami.

 

Prijaznemu vabilu so se odzvali mnogi veroučenci in svoje šolske torbe položili pred daritveni oltar s prošnjo po blagoslovu in uspešnem šolskem ter veroučnem letu. Sv. mašo je daroval šmarski župnik g. Marko Mohor Stegnar med katero je blagoslovil šolske torbe, potrebščine, šolarje in vse prisotne. V prisrčnem nagovoru je skupaj z otroci in starši iskal odgovore na vprašanja kot so: »Zakaj k verouku?, Ali katehezo potrebujejo samo otroci, ali tudi starši, duhovniki…?« Skupni zaključek in ugotovitev nagovora je bil, da smo vsi potrebni kateheze, ter skupnega druženja, učenja, razmišljanja in raziskovanja nauka in življenja po zapovedih.

 

Čeprav je že prvi teden šole mimo, se v drugem tednu začnejo za šmarske otroke tudi veroučna srečanja. Naj vse in na vseh področjih spremlja božje varstvo, k temu pa naj jim bo v pomoč tudi opravljeni blagoslov v začetku novega šolskega leta.

 

Uroš Pušnik    

Oglejte si tudi