Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Veselo v počitniške dni

Letos se je že 21. zapored v dneh med 30.6. in 5.7. odvijal poletni oratorij v Šmartnem pri Litiji. Tokratnega oratorija se je udeležilo 114 otrok.

 

Kar 26 animatorjev je pod vodstvom Ane Avbelj in Emanuela Meserka te otroke vodilo v dneh oratorija skozi igro, ustvarjalne delavnice, molitev, celodnevnim sprehodom v naravi, vodnimi igrami …  V petek popoldan smo se pri zaključku oratorija otrokom pridružili tudi starši. Slovesni zaključek s sv. mašo je vodil  domači župnik g. Janez Kvaternik. Pod naslovom »Imaš moč«, so otroci spoznavali lik ljudskega junaka Petra Klepca in odkrivali različne načine, skozi katere nam Bog pošilja moč in pomoč za življenje. Nanje je opozoril v nagovoru tudi župnik Janez in poudaril, kako nujno se je potrebno obračati po pomoč k Bogu. Pesem, sodelovanje, otroške prošnje in zahvale so dajale čar in težo danemu nam trenutku.

 

Ob koncu smo se preselili še na župnijsko dvorišče, kjer smo se ohladili s sladoledom, sokom in sadjem. Za vse  otroke je bil ta sončen in duhovno bogat teden tudi lep uvod v brezskrbno uživanje preostalih počitniških dni.

 

Uroš Pušnik    

Oglejte si tudi