Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

»Poslani smo v svet...«

"..., opogumljeni in polni novih spoznanj!"

Nadvse slovesno smo zaključili na praznik Kristusa Kralja vesoljstva v Šmarski župniji celoletni misijon, ki so ga vodili v desetih misijonskih vikendih misijonarji; kapucina br. Primož Kovač in br. Jožko Smukavec, ter Usmiljenka s. Liza Nrecaj ter Frančiškanka Marijina misijonarka s. Anja Walaszek.

 

»VI JIM DAJTE JESTI!« je bilo geslo pod katerim so se odvijala različna srečanja, poglobljena razmišljanja, molitvene ure, mladinski vikendi, romanje v francoski Tours in nenazadnje tudi slovesen desetdnevni zaključek vse od godovnega dne farnega zavetnika sv. Martina, pa do nedelje 20. novembra 2022. Skozi cel misijon smo dajali velik poudarek zakramentu sv. spovedi, saj prav preko sprave duhovno rastemo.

Tudi v teh zadnjih dneh smo skupaj z različnimi gosti in na različne načine ob večerih spoznavali, kaj in na kakšen način lahko kot kristjani podarimo današnjemu svetu, ter ga na svoj način zaznamujemo. Na to nas je opozarjal tudi br. Primož pri zaključni slovesnosti, saj vera pomeni biti močan čovek in spoznanje, da smo na zemlji le potniki v večnost. Najbolj pa je pomembna sprava, kjer nas Bog posluša in odpušča. Obenem je izpostavil pomen praznovanja nedelje in obiska sv. maše, ter nam je na preprost način razložil, da smo tu najprej povabljeni ob priznavanju svojih grehov k SPRAVI, prisostvujemo DAROVANJU kruha in vina, sodelujemo pri pomembnem opravilu PODAJANJA ROK ob pozdravu miru in nenazadnje smo na koncu poslani v svet z besedami POJDITE V MIRU. »To praznovanje je Gostija in je okus, kaj nas čaka v večnosti!« še dodaja br. Primož.

 

Slovesnost so z mogočnim petjem povzdignili tudi združeni odrasli pevski zbori domače župnije in Žvrgolevčki v zraku pa je bilo čutiti ob molitvah težo in slovesnost vsakega trenutka.

Ob koncu slovesnosti smo se zbrali še na župnijskem dvorišču, se še enkrat srečali z »misijonarji tega časa« in jim obljubili, da bo seme njihovih plemenitih besed obrodilo sadove tega misijona.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi