Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ponovitev nove maše g. Matilda Domića

Četrti letošnji novomašnik Matild Domić je bil posvečen po rokah murskosoboškega škofa g. Petra Štumpfa, 29. julija letos v župnijski cerkvi na Igu. Novomašnik  Matild in družina izhaja iz župnije Gunja na Hrvaškem. V otroštvu so se preselili  v Slovenijo, v našo Šmarsko faro; tu je Matild dokončal osnovno šolo, prav tako pa je prejel v naši župnijski cerkvi  prvo sveto Obhajilo, ter Birmo. Kasneje so se preselili z družino na  Pijavo Gorico, ki spada pod župnijo Ig.

 

Kljub deževni nedelji smo obhajali nadvse slovesno bogoslužje pri Sv. Martinu v Šmartnem. Novomašniku g. Matildu so se ob oltarni mizi pridružili tudi kaplan iz Rakovnika v Ljubljani in novomašnikov pridigar g. Jure Babnik, domači župnik g. Janez Kvaternik, ter Šmarska duhovna pomočnika g. Vinko Malovrh in g. Ciril Oražem.

Šmarsko polje duhovnih poklicev je rodovitno, zasluge zanj pa lahko pripišemo nekaj molitvam in prošnjam od tod živečega vernika, nekaj pa je tudi božjega daru. »Moja ura«, je novomašnikovo geslo; in s pridigarjem smo se vprašali: »Ali je ta ura res tako pomembna za nas?« To ni samo ura, ko pride mašnik do svoje slave, pač pa tudi, ko pridejo Božja beseda do veljave, verniki do sv. maše, tu se duhovno obogatimo, prejmemo sv. Evharistijo,… to je ura, ko prihaja Jezus med nas.  


Slovesnost so polepšale narodne noše, ubrano in mogočno petje šmarskih pevcev, pritrkovalci veliki množici Šmarskih faranov pa so se pridružili tudi Matildovi domači, prijatelji in znanci, ter sošolci in učitelji iz osnovne šole. Po končani slovesnosti je za nekaj časa celo posijalo sonce, ki je vsem nam polepšalo skupne trenutke na župnijskem dvorišču. Naj bo blagoslovljena pot in delo g. Matilda Domića.

 

Uroš Pušnik 

Oglejte si tudi