Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Velikonočni ponedeljek na Primskovem

Etnološko društvo Jurija Humarja je na Velikonočni ponedeljek pod primskovško lipo organiziralo že 4. tekmovanje v sekanju pirhov. Dogodek so tudi letos obogatili motoristi in pohodniki, ki so prehodili Humarjevo pot v organizaciji Zavoda Levstikova pot.

 

Po maši je domači župnik msrg Jože Hauptman najprej blagoslovil motorje in motoriste. Med tem časom so organizatorji zbirali prijave za tekmovanje, pomerilo se je 196 tekmovalcev v petih kategorijah. Za tekmovanje so pripravili pravila: vsak tekmovalec je imel v prvem krogu na voljo pet metov. Če je kovanec zadel pirh in ga ranil je tekmovalec dobil eno točko, če je kovanec pristal v pirhu pa tri točke. Po šest najboljših iz vsake kategorije je šlo v drugi krog  oz. finale. Za prvo, drugo in tretje mesto v vsaki kategoriji so tekmovalci dobili medalje in lepe nagrade. Na prvih stopničkah so bili: Tjaša Vidgaj, Žan Vidgaj, Ivanka Fortuna, Gregor Sušnik in Jože Kos.

 

Blagoslov motorjev in motoristov k srečni vožnji, obujeni običaj sekanja pirhov, tekmovanje, spomini na stare čase, spomini na otroška leta, s soncem obsijani vrh Primskove gore in druženje – čudovit velikonočni ponedeljek. 

  

Člani Etnološkega društva Jurija Humarja Primskovo se iskreno zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam pomagali in prispevali nagrade, da je prireditev lepo uspela.

Oglejte si tudi