Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Veliki literarni, likovni in fotografski natečaj »Reka Sava«

V mesecu decembru 2020 in januarju 2021 je bil na Izobraževalnem centru Geoss razpisan Veliki literarni, likovni in fotografski natečaj »Reka Sava«

30. januar 2021 je za nami, a komisijo, ki ocenjuje na natečaj prispela dela čaka še veliko izzivov. V ocenjevanje smo jim namreč poslali kar 64 pesmi, 59 fotografij in 20 stripov!


V dobrih 4 tednih od objave natečaja do roka za oddajo smo tako prejeli 143 izdelkov, ki jih je prispevalo 73 posameznikov. Navdušeno smo pričakovali vsako e-pošto, na naslov IC Geoss pa je kar nekaj del prispelo tudi po navadni pošti.


Vsem, ki ste se določili za sodelovanje se iskreno zahvaljujemo in vam sporočamo, da smo nadvse presenečeni in presrečni, da ste se odzvali v tako velikem številu, in predvsem, da prihajate iz cele Slovenije. Na natečaj so prispela dela tudi iz Kranja, Ljubljane, Radeč, Brežic, Žužemberka, Otočca, Krškega in celo iz Ljutomera in Kopra!


Slednje nas opogumlja in s ponosom lahko trdimo, da se je natečaj ‘reka Sava in njeni pritoki’ dotaknil ljudi iz cele Slovenije, ki jih ta čarobna, divja reka, lepotica brez primere, spremlja skozi življenja. In oni njo.

Poseben poklon, ki ga je množica ustvarjalcev iz cele Slovenije skozi sodelovanje na natečaju izkazala reki Savi, pozdravljamo in jim sporočamo, da bo komisija razglasila zmagovalce natečaja na slovenski kulturni praznik, 8. februarja 2021. Ne pozabimo pa, da so zmagovalci vsi, ki so svoje misli, čutenja in izkušnje kot lirski subjekti ali pa kot opazovalci skozi objektiv, barvice ali svinčnik, delili z nami.


Upamo in si želimo, da bi v letošnjem letu, ob mednarodnem dnevu reke Save, ki je 1. junija 2021, izbrana dela izšla tudi v obliki knjižice.


»Hvala Slovenija,« pravi reka Sava!

Oglejte si tudi