Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Projekt Lokalident

Z novim koledarskim letom se je v Šmartnem pri Litiji začela izvajati druga faza projekta Lokalident – Izgradnja lokalne identitet za večji obisk turistov. Nepovratna sredstva za izvajanje aktivnosti v projektu so bila dodeljena s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja. 

 

Nadaljujemo z izvajanjem projektnih aktivnosti. Oblikovali smo nekaj promocijskega materiala, v teh dneh pričakujemo novo pop-up steno, ki nam bo služila kot prelepa kulisa pri promociji naše občine na turističnih sejmih. Komaj čakamo, da jo preizkusimo. V sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki pripravljamo tekste, ki bodo natisnjeni na letakih, na katerih bomo v treh jezikih predstavili 20 domačih ponudnikov in njihove dejavnosti. Smo tudi v začetni fazi priprave izvedbe strokovne ekskurzije, na kateri bomo testirali naš integralni turistični produkt, ki je prav tako eden izmed ciljev projekta. 30 udeležencev te ekskurzije bo spoznavalo kulinarične potenciale in odkrivalo tudi druge zanimive dele naše občine. Trije izleti – integralni turistični produkti, ki smo jih pripravili bodo opisani tudi na lično izdelanih zloženkah.

 

V naslednjih mesecih bo izšel poziv za prijavo na brezplačno usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za našo občino. Poleg tega bomo povabili na usposabljanje za zgodovinske animatorje, ki se bodo skozi tečaj naučili animacije in vodenja po gradu v novih kostumih, ki se bodo v okviru projekta Lokalident izdelali do konca junija. 

Vse aktivnosti se izvajajo v smeri večje prepoznavnosti naše občine in težnjo, da njene vrednote, individualnost in edinstvenost uporabimo za razvoj turizma.

 

V tako težkih časih, ko nas vsi pozivajo naj ostanemo doma, nas pri dobri volji ohranjajo misli na svetlo prihodnost, ki jo zagotovo ne bomo preživeli doma. Takrat bomo še bolj cenili sosede, znance in našo bližnjo okolico, ki nas bo kar vabila k ponovnemu raziskovanju.

 

Oglejte si tudi