Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ogledu ljubljanske tržnice z zajtrkom nagrada za inovativnost

Za zamisel za novo doživetje mestne kulinarike - ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom – smo prejeli nagrado Snovalec, s katero Slovenska turistična organizacija podpira uresničevanje ustvarjalnih in inovativnih idej s področja turizma.

Turizem so doživetja, pri čemer je velik poudarek na takšnih, ki temeljijo na trajnostnem razvoju. Kulinarika je trenutno  eden izmed ključnih trendov, poleg tega bo Slovenija leta 2021 Evropska gastronomska regija, zato so na Turizmu Ljubljana oblikovali nov produkt: ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom.

Z novim doživetjem bomo gostom predstavili prehranjevalne navade Slovencev, tipične ljubljanske proizvode in izdelke, ki jih ponujajo okoliški kmetje in drugi pridelovalci. Poleg lokalne kulinarične ponudbe bodo spoznali tudi osrednjo mestno tržnico, ki jo je oblikoval arhitekt Jože Plečnik in ki je pomembna tako s kulturnega vidika kot z vidika tradicije slovenske kulinarike, saj je prostor, kjer se domačini srečujejo med nakupovanjem. V ogled bodo vključene tudi pokušnje lokalnih pridelkov na tržnici, ob koncu doživetja pa bodo gostom postregli izvirni ljubljanski zajtrk.

Gostje, ki se bodo udeležili ogleda, se bodo prepustili vzdušju ljubljanskega življenja in spoznali marsikatero zanimivost ljubljanske tržnice in tukajšnje kulinarične tradicije.

Oglejte si tudi