Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma v Sloveniji podeljena priznanja Slovenia Green

V organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green je v ponedeljek, 28. maja 2018, v Cerknem potekal drugi Zeleni dan slovenskega turizma. Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma Slovenije je 15 destinacij in 11 ponudnikov še uradno prejelo potrditev za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma. Dogodka so se poleg številnih pomembnih gostov iz turističnega gospodarstva udeležili tudi predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez, državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in župan občine Cerkno Jurij Kavčič.

Novi člani zelene sheme so tako postale destinacije Ljutomer, Litija in Šmartno pri Litiji, Šentjur, Novo mesto, Bohinj, Škofja Loka, Sevnica, Šmarješke Toplice, Koper, Hrpelje – Kozina, Bled, Rogaška Slatina, Komen, Sežana in Divača ter ponudniki Hotel Bioterme, Ramada Resort Kranjska Gora, Hiške Slovenske Istre, Turistična Kmetija Marjanca, Eco Boutique Hotel A.M.S. Beagle, Hotel Atrij Superior Terme Zreče, Hotel Natura Rogla, Vila Mila, Hotel Mond, Terme Dobrna in Vila Angelina. Z novimi prejemniki je v zeleni shemi skupno 64 imetnikov znaka Slovenia Green, od tega 37 destinacij, 22 ponudnikov, 3 parki in 2 turistični agenciji.

»Na Slovenski turistični organizaciji smo iskreno ponosni, da se od danes z znakom Slovenia Green ponaša kar 64 članov sheme. V slovenskem turizmu smo na področju razvoja in promocije Slovenije kot trajnosti zavezane destinacije v zadnjih letih naredili prelomne korake. Prestižna priznanja kot je naziv najbolj trajnostne destinacije v Evropi in nagrada Slovenski turistični organizaciji World Legacy Award s strani National Geographic, uvrstitev v vrh lestvic najbolj trajnostnih dežel in pozornost, ki smo jo vzbudili pri uglednih medijih, nas postavljajo na vodilno mesto na področju trajnostnega turizma na globalni ravni,« je izpostavila mag. Maja Pak, direktorica STO. 

V okviru zelenega dneva so se zvrstile tudi številne predstavitve in izobraževanja o pomenu ohranjanja narave za razvoj turističnih produktov in trendov na področju trajnostnega turizma. Na področju razvoja turističnih produktov je dogodek izpostavil pomen 5-zvezdničinih doživetij ter pomen osrednje zaveze slovenskega turizma: trajnost. Slovenija je danes ena najbolj trajnostnih držav na svetu, kar potrjujejo tudi ugledne nagrade na globalni ravni, med njimi uvrstitev med 10 najbolj odličnih trajnosti zavezanih destinacij na svetu. Udeleženci drugega Zelenega dne slovenskega turizma in predstavniki medijev so spoznali tudi enega najbolj inovativnih produktov destinacije Cerkno - produkt Gozdni selfness, nosilca priznanj Snovalec 2014 in finalist Sejalec 2015. 

Oglejte si tudi