Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Anketa za obiskovalce rudnika Sitarjevec in turističnih znamenitosti v Srcu Slovenije

Razvojni center Srca Slovenije in Občina Litija sta partnerja projekta MINE TOUR (program V-A Slovenija-Hrvaška). MINE TOUR obravnava izziv neizkoriščenega turističnega potenciala rudarske dediščine na obrobnih območij programskega območja in sicer naravnega spomenika rudnika Sitarjevec v Litiji ter kulturnega spomenika Šoht v Labinu, ki sta v slabem stanju ter primanjkuje čezmejna promocija, sodelovanje med  akterji na nacionalni in čezmejni ravni. Potrebno je izboljšati znanje turističnih deležnikov o načelih trajnostnega turizma ter boljše upravljanje dediščine. Cilj projekta je aktivno ohranjanje rudarske dediščine z razvojem novih trajnostnih čezmejnih turističnih proizvodov.

Doprinos projekta MINE TOUR bodo tako nova znanja in kompetence oseb, ki delujejo na področju promocije in ohranjanja kulturne in naravne dediščine ter razvoj trajnostnega turizma. V okviru projekta nastaja izobraževalni program za turistične vodnike in osebje, zaposlen v javnem ali zasebnem sektorju s področja trajnostnega turizma ter naravne in kulturne dediščine.

Da bo izobraževanje čim bolj zadovoljilo potrebe udeležencev, je Turistična zveza Slovenije pripravila dve anketi. Prva je namenjena deležnikom trajnostnega turizma ter naravne in kulturne dediščine v Labinu in Litiji, druga pa obiskovalcem obeh destinacij. Slednja je oblikovana z namenom popisa najatraktivnejših in že obstoječih turističnih ponudb s strani obiskovalcev ter v želji nabora mnenj in idej obiskovalcev o turistični ponudbi v Labinu in Litiji.

Splošno javnost vabimo k sodelovanju v anketi. Deležniki projekta in akterji  na področju promocije in ohranjanja kulturne in naravne dediščine ter razvoj trajnostnega turizma pa boste pozvani s strani TIC Litija.

ANKETA: https://www.mine-tour.eu/anketa-obiskovalci

Hvala za vaše sodelovanje

Oglejte si tudi