Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Zmajčki na evroligaški turnir v Beograd

Mladinska ekipa Petrol Olimpije se bo med petkom in nedeljo predstavila na Turnirju prihodnje generacije (Adidas Next Generation), ki bo v Beogradu potekal v okviru evroligaške sezone 2018/19.

Z udeležbo na evroligaškem turnirju v Beogradu, kjer bo mladinsko moštvo Petrol Olimpije skupaj z vrstniki iz Mege Bemax, Sparsov in Fenerbahceja tekmovanje začelo v skupini B, najstarejša generacija v vrsti ekip mlajših starostnih kategorij ljubljanskega kluba sledi smernicam, zastavljenim pred začetkom sezone. Glavni cilj je v nekaj letih vzpostaviti stik z najbolj kvalitetnimi ekipami v vrhu evropske košarke, v vseh starostnih kategorijah.

Ekipa fantov do 18. leta se bo v Beogradu sicer predstavila v nekoliko pomlajeni zasedbi, saj bodo mladi Zmajčki turnir izkoristili predvsem za nabiranje izkušenj, višje tekmovalne cilje pa bo ljubljanski klub zastavil v naslednjih letih.

Petrol Olimpija bo na parket Športne dvorane Železnik prvič stopila v petek ob 16.00 in se pomerila z Mego Bemax iz Sremske Mitrovice. V soboto bodo Zmajčki zaigrali dvakrat, najprej ob 12.00 proti sarajevskim Sparsom, ob 20.00 pa bo sledil še obračun s turškim Fenerbahcejem. Tekmovanje bo moštvo sklenilo v nedeljo, ko se bodo ekipe iz skupine B, glede na uvrstitev v skupinskem delu, pomerile z moštvi iz skupine A.

Lojze Šiško, vodja ekip mlajših starostnih kategorij Petrol Olimpije:
»V mladinskem pogonu našega kluba smo izredno zadovoljni, da nam je klub po nekaj letih zagotovil ponoven stik z vrhunsko košarko v mlajših kategorijah v evropski košarki. Naša udeležba je v skladu s smernicami klubske strategije, ki narekujejo, da v nekaj letih ponovno dosežemo stik z najbolj kvalitetno košarko v mednarodnem merilu v Evropi. Letošnjo udeležbo na turnirju ANGT bomo izkoristili predvsem za primerjavo z ostalimi najbolj kvalitetnimi evropskimi klubi. Samo na osnovi takih primerjav lahko izboljšamo naše delo, hkrati sledimo smernicam moderne košarke in posledično postajamo boljši v delu z mladimi košarkarji, kar je naš primarni cilj. Tekmovanje, kot je ANGT, je hkrati tudi velik motiv za igralce in pomeni dodaten zagon za njihovo delo in napredek. Prepričani smo, da bodo v Beogradu dali vse od sebe, se potrudili pokazati svoje znanje in talent v najboljši luči. Na turnirju želimo pridobiti izkušnje, saj v Beograd potujemo z nekoliko mlajšo ekipo, že v naslednjih letih pa bodo tudi naši tekmovalni cilji višji, saj imamo v klubskem pogonu kar nekaj talentiranih generacij, ki bodo v prihodnosti zagotovo dostojno predstavljale naš klub v evropskem merilu.«

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U18:
»Letošnji mladinski turnir Evrolige v Beogradu bo namenjen predvsem ponovnemu vzpostavljanju vezi z najboljšimi klubi v Evropi tudi v mladinskih selekcijah Petrol Olimpije. Zahvala za to gre predvsem članom vodstva kluba, ki so napravili vse v njihovi moči, da je ljubljanski klub znova dobil vabilo na turnir najvišjega ranga v evropski košarki, ki velja za odlično odskočno desko za mlade, dokazovanja željne igralce. V preteklosti so skozi takšne turnirje svojo kvaliteto dokazali številni mladi košarkarji, ki jih lahko danes spremljamo v klubih na najvišji ravni, sedaj pa je čas za igralce nove generacije, ki bodo svoje mesto iskali v članski ekipi Petrol Olimpije in reprezentancah Slovenije.«

TURNIR ADIDAS NEXT GENERATION (Beograd, Srbija; 22.-24. februar 2019)

SKUPINA B

1. kolo:

ŠD Železnik, petek, 22. februar, ob 16.00:
MEGA BEMAX – PETROL OLIMPIJA

2. kolo:

ŠD Železnik, sobota, 23. februar, ob 12.00:
PETROL OLIMPIJA – SPARS SARAJEVO

3. kolo:

ŠD Železnik, sobota, 23. februar, ob 20.00:
FENERBAHCE – PETROL OLIMPIJA

Oglejte si tudi