Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

MILO ZA DARILO

Izdelek Milo za darilo (naravno milo) je nastalo v programu Socialne aktivacije, Točka SoDELOVANJA, ki se izvaja na Izobraževalnem centru Geoss. Program je namenjen osebam, ki se v svojem življenju soočajo z različnimi ovirami, ki jim otežujejo vstop na trg dela in jih vodijo v stanje socialne izključenosti (zdravstvene, stanovanjske, duševne, družinske ovire, ipd.).

 

V polletnem obdobju udeleženci aktivno prisostvujejo v programu in razvijajo ali nadgrajujejo socialne, funkcionalne in delovne kompetenc za izboljšanje možnosti vstopa na tg dela. Program obiskuje že tretja skupina udeležencev, prvič pa udeleženci na način učenja spoznavajo tudi procesa dela pri delodajalcih iz Litije in Šmartnega pri Litiji. Udeleženci, ki niso vključeni v proces spoznavanja dela, se udeležujejo programa na sedežu IC Geoss, kjer razvijajo učni projekt, v okviru katerega je tudi nastal izdelek Milo za darilo.

 

Kako smo prišli na idejo za izdelek? V programu smo v mesecu decembru 2019 sodelovali na prednovoletnem sejmu v Litiji. Za prepoznavnost programa smo pripravili promocijsko stojnico na kateri smo podarili naravna mila. Naravna mila smo v programu izdelovali v sklopu aktivnosti pridobivanja novih veščin. Milo smo lično zavili ter ustrezno etiketirali. Naleteli smo na pozitivne odzive mimoidočih. 

 

Po uspešno zaključenem prvem učnem projektu (Zbiranje in izmenjava oblačil), smo z udeleženci programa, ki niso vključeni v proces spoznavanja dela pri delodajalcih, razmišljali, kako bi z učnim projektom nadaljevali oziroma s katerim projektom lahko delo začnemo povsem od začetka.

 

Ideja o tem, da bi v lokalnem okolju ponudili naravno milo kot darilo, je začela zoreti. 

Odločili smo se ponuditi ličen, naraven izdelek, ki ga v lokalnem okolju še nismo prepoznali. Izdelek, ki bo zaradi izgleda, embalaže izgledal kot darilo (spominek, pozornost) in kot takega smo ga želeli tudi predstaviti v končni obliki. 

 

Prepoznali smo priložnost, kjer bodo udeleženci, vključeni v učni projekt, nadgrajevali že pridobljene kompetence, ter pridobivala nove veščine samostojnega raziskovanja trga, organizacije dela ter virov in promocije izdelka, ki so ga ustvarili sami, z lastno zamislijo od idejne zasnove do končnega izdelka. 

 

 

Oglejte si tudi