Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Slovenski tradicionalni zajtrk v vrtcu Ciciban

V petek, 15. 11. 2019, smo imeli v vrtcu poseben zajtrk. Povabili smo otroke skupine Polžki. Vse dobrote tega zajtrka so starejši otroci postregli mlajšim, jim namazali maslo in med na kruh. Med zajtrkom nas je spremljala Slakova glasba Čebelice in podobne slovenske pesmi. 

Na zajtrk smo povabili tudi kuharico in perico.

Po končanem zajtrku smo v skupini Čebelice svoje znanje še utrdili. Na delovnem listu so otroci z rdečo barvo obkrožili jedi, ki so značilne za slovenski tradicionalni zajtrk in z modro prečrtali, katere tja ne spadajo.

 

Agata Lambergar

 


 

Otroci in vzgojiteljici skupine Polžki smo se tekom tedna pripravljali na petkov tradicionalni medeni zajtrk. Kar nekaj besed smo namenili čebelam in vse v povezavi z njimi. Vsak otrok je izdelal svoj čebelnjak in narisal čebelo. Nastale so prave umetnine. 

Na dan zajtrka so nas starejši otroci iz skupine Čebelice in vzgojiteljici Agi in Maja prijazno sprejeli v njihovi igralnici. Prepustili smo se postrežbi starejših otrok, ki so prav lepo poskrbeli, da so se naši želodčki napolnili s slovenskimi dobrotami. 

Ob zajtrku nas je razumljivo spremljala Slakova ......

 

Špela Repovž
 

Oglejte si tudi