Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

DOGODKI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV ŠMARTNO

Letošnje poletje je bilo naše delovanje zaradi korona virusa zelo omejeno.

 

Od marca do julija smo mirovali, le prostovoljci iz projekta »starejši za starejše« so se aktivno vključili v zbiranje interesentov za E-oskrbo. V juliju in avgustu smo izvajali le 14 dnevne rekreacijske pohode v šmarsko okolico, organizirali sestanek s prostovoljci in imeli celodnevni izlet na Gorenjsko. Na sestanku s prostovoljci, smo se pogovorili o delu v tekočem letu in programu izobraževanja, ki ga bomo izvedli v jesenskem času.

 

V četrtek, 16. julija, smo izvedli celodnevni izlet, ki se ga je udeležilo 40 članov. Naša prva postaja je bil Bohinj. V cerkvici sv. Janeza nas je pričakal in sprejel župnik Martin Golob, naš rojak, doma iz Velike Kostrevnice in nam predstavil zgodovino cerkvice. Po enournem srečanju z njim, ki zdaj odhaja na župnijo Grosuplje, smo se mimo Bleda, kjer na jezeru ni bilo niti ene pletne, odpeljali do Podhoma.

 

Večina udeležencev se je sprehodila skozi sotesko Vintgar, ostali pa so nas počakali na Blejski Dobravi. Od tu smo se odpeljali do vasice Podbrezje, kjer so nam v tamkajšnjem gostišču pripravili okusno kosilo. Vmes je tudi nekaj časa deževalo.

 

Po kosilu smo se za pol ure odpeljali še do Brezij, nato pa smo se vračali domov. V Šmartno smo prispeli okoli 19. ure. To je bil naš prvi letošnji celodnevni izlet, s katerim smo bili zelo zadovoljni. Tudi udeležba je bila zelo dobra, čeprav so trije prijavljeni izlet odpovedali. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno.

                                                                                                             

Boris Žužek

Oglejte si tudi