Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

DAN ZA SPREMEMBE DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

Slovenska filantropija  vsako leto 10. aprila obeležuje Dan za spremembe, kamor se vključujemo vse prostovoljske organizacije.

Letošnje leto je potekalo pod geslom »Premagajmo osamljenost«, zato smo se na sestanku koordinatorjev Zasavja iz projekta Starejši za starejše odločili, da obiščemo oskrbovance v domovih za  starejše in jim skušamo polepšati dan. V času covida 19 so  bili najbolj izpostavljeni osamljenosti, zaradi prepovedi obiskov svojcev. Na območju litijske in šmarske občine smo se povezali prostovoljci iz   društev upokojencev Litija, Šmartno,  Gabrovka in Dole in skupaj obiskali Dom Tisje v Črnem potoku in enoto doma v Litiji. Obisk v Domu Tisje Črni Potok in enoti v Litiji smo izvedli 17.10.2021.

Pripravili smo jim sporočila z lepimi in vzpodbudnimi mislimi, prinesli pomladansko cvetje in nekaj sladkarij. Obisk sta popestrila harmonikaš  Kotar Dušan in kitarist Pirc Peter z ubranimi melodijami, skupaj pa smo zapeli tudi nekaj domačih pesmi. Namen našega obiska je v svojem govoru lepo predstavila Helena Perko iz DU Gabrovka. Vsi oskrbovanci so bili zelo zadovoljni in veseli, prav tako pa tudi vsi prostovoljci.

Po obisku Doma Tisje v Črnem potoku smo se odpravili tudi v litijsko enoto doma. Tudi tam smo bili zelo lepo sprejeti, vsi oskrbovanci pa navdušeni nad našim obiskom. Tudi tu smo jim predali naša sporočila, jih obdarili s cvetjem in sladkarijami. Za veselo vzdušje sta tudi tu poskrbela harmonikaš in kitarist, skupaj smo tudi zapeli, pa tudi zaplesali na varni razdalji. Na koncu smo jim obljubili, da bomo večkrat ponovili takšno obliko druženja, ker smo jih na ta način zelo osrečili.

Osebje Doma Tisje nas je na obeh lokacijah lepo sprejelo in organiziralo  srečanje na prostem, kjer so nas oskrbovanci lahko spremljali, prav tako pa so nas tudi lepo postregli, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.


Koordinatorka:

Pintar Nada

Povezave


Oglejte si tudi