Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

AKTIVNOSTI V AVGUSTU IN SEPTEMBRU 2020 DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARTNO

 

 

AKTIVNOSTI V AVGUSTU IN SEPTEMBRU 2020

DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARTNO

 

V avgustu in septembru smo nadaljevali z rekreacijskimi pohodi v bližnjo okolico(po Lušni poti, Sitarjevec, Breg …). Udeležba je bila skromna, čeprav nam ni nagajalo vreme.

Tudi letos smo se odzvali vabilu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu; pet nas je dežuralo prve štiri šolske dni na prehodih za pešce.

Septembra smo izvedli tradicionalni izlet z vlakom na Brezje. Zaradi korona virusa smo se odločili, da odidemo na navaden delovni dan, ko ni gneče. Odziv je bil tokrat slabši, saj se je izleta udeležilo le 8 naših članov.

V četrtek, 24. septembra smo izvedli izobraževanje naših prostovoljcev, ki sodelujejo v projektu »Starejši za starejše«. Naš cilj je bil, da zadostimo vsem zahtevam ukrepov glede korona virusa, zato smo se odločili za izvedbo predavanja v Gostilni pri Rozi na Libergi. Predavanje ne temo »Sobivanje v današnjem času in Pametno gibanje«, je izvedla gospa Dani Kurent – strokovna izobraževalka ZDUS-a. Izobraževanja  se je udeležilo 17 prostovoljcev Društva upokojencev Šmartno, 5 prostovoljcev iz Društva upokojencev Litija in 4 prostovoljci iz Društva upokojencev Gabrovka.

V letošnjem letu je odpadel skupen izlet vseh prostovoljcev iz Zasavja, ki je bil predviden v mesecu septembru in sicer obisk Maribora in Pohorja. Glede na to, da bi nas bilo več kot 50, je bil odpovedan. Ta izlet smo nadomestili s krajšim druženjem in izmenjavo medsebojnih izkušenj pri izvajanju obiskov v novih pogojih po predavanju.

Obiske bomo prilagodili novim pogojem (zaščitne maske in več pogovorov po telefonu). Kljub temu bomo skrbeli za dostavo hrane RK in nudili druge pomoči, kot so prevozi k zdravniku in podobno.

                                                                                                       Boris Žužek

 

 

Oglejte si tudi