Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Oglejte si razstavo Prostovoljstvo v času Covid-19

V mesecu maju je v Parku ob Savi v Litiji na ogled razstava Prostovoljstvo v času Covid-19 s katero želimo partnerji projekta ERAS II predstaviti delo in dosežke prostovoljcev ter osvetliti pomemben doprinos prostovoljskega dela k omejevanju posledic epidemije.

Razstava prikazuje zgodbe prostovoljskih akcij in delo, ki so ga v času epidemije opravili prostovoljci. Ti so v času epidemije na pomoč priskočili na različnih področjih od aktivnosti za preprečevanje širjenja epidemije do naravovarstvenih delavnic.

Prostovoljci so tako občane informirali o virusu in sprejetih ukrepih za omejevanje širjenja bolezni, opravljali brezplačne prevoze v času ustavitve javnega potniškega prevoza, razvažali tople obroke, šivali zaščitne maske, nudili brezplačno psihosocialno pomoč, pomagali v bolnišnicah, ranljivim skupinam pomagali, da so ostali doma in se izognili tveganju okužbe z virusom a so vseeno dobili blago in storitve, ki so jih potrebovali. Med drugim so tudi zbirali in razdeljevali darila otrokom, organizirali dobrodelne dogodke za zbiranje sredstev za nakup zaščitne opreme ter dogodke s katerimi so invalidom približali izkušnje, ki jih sicer ne bi imeli ali bi jih težko doživeli. Izvajali so delavnice s katerimi so lokalno prebivalstvo ozaveščali o varovanju okolja ter poletne delavnice za najmlajše kjer so spoznavali osnove prve pomoči.

Razstava bo do konca leta na ogled tudi v Bolgariji, Grčiji, Latviji, na Madžarskem in Portugalskem.  

Vabljeni k ogledu!

Za več informacij o projektu ERAS obiščite

www.consulta.si/eras in www.facebook.com/EuropeanAllianceForVolunteerSupport.

 

Razstava je organizirana v sklopu projekta Evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvu – spoznanja iz Covid.19 krize (ERAS II). Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa CERV, ukrep Mreža mest.

Oglejte si tudi