Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
22°C
15°C
JUTRI
21°C
15°C
Deli
1544

DRUGAČNO ŽIVLJENJE V DOMU TISJE

V teh časih smo bili priča, kako je ves svet obstal in se združil v boju proti virusu. Tudi mi smo z vsemi močmi upirali širjenju virusa ter skrbeli za varnost in dobro počutje naših stanovalk in stanovalcev. Življenje v domu ni obstalo. Še vedno teče iz dneva v dan, še vedno je pri nas veselje, upanje in optimizem. 

Skupaj z vodstvom smo delo zaradi preventive reorganizirali, kljub temu pa smo stanovalkam in stanovalcem ohranili tiste pomembne trenutke dneva in aktivnosti, ki jim veliko pomenijo, jim pomagajo in jih razveseljujejo.

Ker ni njihovih svojcev, smo z njimi vzpostavili video-klice, s katerimi ohranjajo kontakt s svojimi domačimi. Vsi zaposleni smo se v teh dneh še bolj trudili, da smo stanovalcem v večji meri na voljo za druženje ali pogovore.

Ker ni zunanjih izvajalcev raznih družabno-kulturnih dogodkov, se tudi na tem področju znajdemo malo drugače. Naše prepevanje večkrat doni po hodnikih ali pa se v lepem vremenu odpravimo v park, kjer se slišijo različne melodije. Sodelovali smo pri »VSESLOVENSKEM PETJU S SRCI«.  Prisluhnemo tudi poeziji in prozi preko posnetkov različnih kulturnikov, ki so jih le-ti pripravili z namenom, da nam popestrijo dan. Za duhovno oskrbo si pomagamo s prenosi preko televizijskih programov. Na enotah praznujemo vsak rojstni dan in se veselimo različnih praznikov. Lahko bi rekli, da življenje teče – le na drugačen način. Delovna terapija in fizioterapija »obratujeta« s polno paro. Veliko več aktivnosti poteka individualno, kar je izrednega pomena za ohranjanje samostojnosti, motoričnih in koordinacijskih spretnosti. Različna druženja, kot so urjenje kognitivnih spretnosti s pripomočki, pogovorne skupine, izvajamo na varni razdalji. Izkoristimo vsako lepe vreme za sprostitev in uživanje v naravi našega parka.

Veseli nas, da nam je ta čas preizkušnje dal tudi mnogo lepih trenutkov, predvsem pa nas je naučil, da znamo še bolj ceniti svoje zdravje, dobroto ljudi in pa vse tiste drobne trenutke, ki nam polepšajo naš »vsakdan«. Čeprav smo malo »odrezani« od zunanjega sveta, pa lahko v svoji notranjosti najdemo mnogo talentov, ki jih delimo drug z drugim in tako lažje skupaj premagujemo vse težave.

Ponosni smo, da smo do sedaj ubranili naš dom pred »prežečo nevarnostjo«. Vsem pa, ki nas v tem času spremljate, pomagate, pogrešate…..pošiljamo prisrčne pozdrave in vam želimo, da ostanete zdravi!

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi