Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Društvo LOJTRA: POROČAMO, IZVAJAMO, NAČRTUJEMO

POROČAMO: Začetek šolskega leta se je v Društvo Lojtra začel pestro. Zaključujemo dva mednarodna projekta v okviru programa Erasmus+ mladi v akciji. Prvi je bil obisk mladinskih delavcev iz. 6 držav EU, kjer smo preverjali skupne interese in možnosti sodelovanja v prihodnosti. Projekt je nosil ime: How to achieve holistic support for youth workers and trainers (Kako doseči celostno podporo za mladinske delavce in trenerje). Drugi projekt je naslavljal mladinske delavce začetnike in jih usposabljal za kvalitetno upravljanje z učnimi izkušnjami mladih. Ta projekt sliši na ime: Do it yourself: facilitate learning experiences (Naredi sam: upravljal učno izkušnjo). Oba projekta sta dosegla zastavljene cilje in sta v fazi poročanja nacionalni agenciji Zavod MOVIT, ki v Sloveniji upravlja z omenjenim programom.

IZVAJAMO: Tekom poletja smo pričeli z novim projektom: Vikendi/dnevi potovanja in povezovanja. Na srečanjih odkrivamo alternativna znanja, se o njih pogovarjamo in jih preizkušamo. Tako smo izvedli delavnici glasbene terapije in joge ter izvedli k dvodnevno srečanje kjer smo spoznavali stara šamanska znanja, astrologijo in jih povezovali s sodobnimi pristopi v coachingu. Namen projekta je širiti obzorja, hkrati pa posamezniku ponuditi orodja, ki ga podpirajo pri njegovem osebnem in poklicnem razvoju. Ker smo si različni je tudi nabor ponujenih orodij pester. Nadalje smo dve mladinski delavki poslali na Finsko na izobraževanje YOUth are the voice (Mladi so glas), kjer so pridobivale kompetence za uspešno upravljanje socialnih omrežij.


NAČRTUJEMO: Skupaj z Osnovno šolo Gradec načrtujemo pričetek izkustveno naravnanega programa za učence, v sklopu katerega se odpravljamo tudi v tujino. Ker je projekt še v načrtovanju, več o njem prihodnjič. V polnem teku pa so tudi priprave na oddajo novih dveh projektov v program Erasmus+, mladi v akciji, ki bosta poskrbela, da bodo imeli litijski mladi še naprej možnost brezplačnih učnih izkušenj v tujini. V sodelovanju s projektnimi partnerji se pripravljamo tudi na zaključno konferenco projekta Global education Agora (Globalno učenje Agora), ki bo potekala novembra v Ljubljani.

Vse aktualne informacije redno objavljamo na naši spletni strani: https://www.drustvolojtra.si/ in FB profilu: https://www.facebook.com/lojtradrustvo/.

Oglejte si tudi