Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Noč čarovnic na gradu Bogenšperk

Letošnja sezona na gradu Bogenšperk se počasi zaključuje, vendar še predno se grajska vrata čez zimo zaprejo, za vas pripravljamo prireditev Noč čarovnic, kamor vabimo vse čarovnice in čarovnike.

Priprave na prireditev so v polnem teku, pripravili smo že otroške »ustvarjalnice«, v kratkem pa bomo s skupnimi močmi začarali še grad, ki bo dobil novo čarovniško preobleko. Srečali boste čarovnice, duhove, pajke in druga grozna bitja, ki bodo strašili staro in mlado.

Prireditev bo potekala v ponedeljek, 31. oktobra od 15. ure dalje, ko bomo družno preganjali mraz.

Družinsko gledališče Kolenc vas bo zabavalo s predstavo Obuti maček, KUD Vajkard pa bo poskrbel za poslikavo obraza in izrezovanje buč. Otroci bodo ustvarjali na grajskih ustvarjalnicah, odrasli pa nakupovali na tržnici. Vsake pol ure se boste lahko podali na začaran ogled gradu z grajskim vodnikom, čarovnice in čarovniki boste lahko tekmovali za naj čarovnico bogenšperško, razglasili pa bomo tudi najlepše izrezljano bučo. Še posebno se veselimo Coprniškega cirkusa Čupakabra, ki so bili z nami že v lanskem letu in verjamemo, da vas bodo navdušili tudi letos.

Tudi v letošnjem letu z nami sodeluje pridna in ustvarjalna ekipa MC Litija, ki s svojimi idejami navdušujejo vsako leto in tudi tokrat za vas pripravljajo posebno presenečenje. Polni adrenalina se boste odpravili v grajsko klet, kjer vas bodo prestrašila grajska bitja.

Program bo pester in razgiban, prizorišče bo postavljeno v atriju gradu, glavni oder pa bo postavljen v grajskem parku.  

Podroben program si lahko ogledate na: https://www.bogensperk.si/novice/noc-carovnic.html.

Vidimo se na Bogenšperku!

Oglejte si tudi