Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Noč čarovnic na gradu Bogenšperk

Bliža se zadnja oktobrska noč, zato se v ponedeljek, 31. oktobra, vsi čarovniki in čarovnice dobimo na začaranem gradu Bogenšperk! Zabavali in rajali bomo od 15. ure dalje in vse do poznega večera.

Tudi v letošnjem letu vam obljubljamo pester zabavni program, namenjen mladim in mladim po srcu.

Nakupovali boste lahko na grajski tržnici in si vsake pol ure ogledali grad z grajskim vodnikom. V Valvasorjevem času so ljudje aktivno verjeli v čarovnice in čarovniške procese. Videli boste stvari, s pomočjo katerih so nastali čarovniški zvarki, spoznali procese sojenja, mučenja in zanimivih načinov, kako so potrjevali čarovništvo. Z vraževerjem je povezana tudi Valvasorjeva najpomembnejša raziskava o načinu presihanja Cerkniškega jezera.

Otroci bodo ustvarjali na grajskih ustvarjalnicah – ustvarili bodo obrazne maske, izdelali pajkovo mrežo, se okrasili s čarovniškim klobukom, izrezljali svojo bučo, naredili grafični odtis in naredili čisto pravo čarovniško fračo.

Okrasili se boste lahko z obrazno poslikavo in si ogledali začarano klet.

Ko se bo noč spustila na grad, bodo čarovnice pokazale svojo magično moč in izbrale "naj coprnico bogenšpersko", razglasili pa bomo tudi najlepše izrezljano bučo. 

Za vas pripravljamo tudi zabaven glasbeni program, gledališko predstavo Družinskega gledališča Kolenc z naslovom Obuti maček, pravi čarovniški spektakel pa lahko pričakujemo od Čupakabre.

Odrasli boste za karto odšteli 5 eur, otroci, čarovniki in čarovnice v popolni opravi (obrazna maska, klobuk, čarovniška obleka) pa 2,5 eur po osebi. 

Vse dodatne informacije dobite na www. bogensperk.si.

Čarajmo skupaj!

Oglejte si tudi