Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

DOGODKI OD JUNIJA DO SEPTEMBRA 2019 V DRUŠIVU UPOKOJENCEV

   

DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

V počitniškem času, od junija do septembra, je bila naša dejavnost nekoliko okrnjena. Izvedli smo tri rekreacijske pohode v bližnjo okolico.

V začetku julija smo trinajstim socialno ogroženim družinam razdelili hrano, ki smo jo prejeli od Območnega združenja RK Litija.

19. julija smo bili, kot vsako poletje, v letnem gledališču na Studencu, kjer smo si ogledali predstavo Lepo je biti muzikant. Bilo nas je dvajset.

Tik pred iztekom počitnic smo organizirali piknik na vrtu gostilne Maček, ki je privabil 24 naših članov. Prvih pet dni šolskega pouka smo dežurali na prehodih za pešce, 9. septembra pa smo še enajstič izvedli tradicionalni izlet z vlakom na Brezje, ki se ga je udeležilo, kljub slabi vremenski napovedi, 16 romarjev, a smo imeli srečo, saj je ob prihodu na Brezje posijalo sonce.

V ponedeljek, 15. septembra, smo se podali na Sitarjevec, v četrtek, 19. septembra pa smo bili gostitelji, skupaj z DU Litija in Gabrovka, srečanja zasavskih prostovoljcev, ki delujejo v projektu Starejši za starejše.     

 

                                                                       Boris Žužek

Oglejte si tudi